Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Socialinėje akcijoje ŽvejOK 2015 džiaugėsi 404 nauji žvejai

Praėjusį savaitgalį, spalio 3 d., visoje Lietuvoje prie vandens telkinių susirinko daugybė vaikų – pirmą kartą vyko socialinė akcija ŽvejOK 2015. Akcijos metu vaikų globos namų auklėtiniai kartu su žvejais profesionalais bei žvejais mėgėjais mokėsi žvejybos pagrindų ir bandė pritaikyti juos praktikoje.
Pamokos
Pamokos / Organizatorių nuotr.

Vienu iš akcijos akcentų tapo unikalaus rekordo siekimas. Rekordą „Daugiausia vienu metu žvejojančių vaikų“ užfiksavo rekordų agentūra „Factum“, kuri kaupia informaciją Lietuvos rekordų knygai. Iš viso socialinėje akcijoje ŽvejOK 2015 dalyvavo 404 globojami vaikai iš visos Lietuvos.

Organizatorių nuotr./Vilniaus regione dalyvavo 70 vaikų
Organizatorių nuotr./Vilniaus regione dalyvavo 70 vaikų

Daugiausia vaikų dalyvavo iš Vilniaus regiono vaikų globos namų. Prie akcijos garbės žvejo A. Valinsko tvenkinių susirinko net 70 globojamų vaikų. Kitose akcijos vietose taip patdalyvavo didelis būrys vaikų: Alytuje- 50, Tauragėje - 46, Kaune - 41, Utenoje - 38, Panevėžyje - 35, Klaipėdoje - 34, Šiauliuose - 32, Telšiuose - 30, Marijampolėje - 28.

Organizatorių kvietimu prie akcijos prisijungė ir joje dalyvavo daugiau kaip 100 savanorių. Daugiausia savanorių prisijungė iš žvejų klubų, medžiotojų ir žvejų draugijų, skautų, Šaulių sąjungos ir net Krašto apsaugos savanorių pajėgų. Šie akcijos pagalbininkai kartu su daugiau kaip 60 vaikus lydėjusių vaikų globos namų socialinių darbuotojų prižiūrėjo bei rūpinosi, kad jaunųjų žvejų žūklės procesas vyktų sklandžiai.

Organizatorių nuotr./Šiaulių regiono dalyviai
Organizatorių nuotr./Šiaulių regiono dalyviai

„Esu nuoširdžiai dėkingas visiems, kurie prisidėjo ir padėjo, kad ši akcija sėkmingai įvyktų. Pirmiausia dėkoju akcijos organizatoriui D.Simanavičiui už pastangas ir puikų akcijos koordinavimą, savanoriams, kurie pasistengė, jog akcijoje dalyvavę vaikai išmoktų ne tik žvejoti, bet ir būtų saugūs bei sotūs, garbės žvejams už patarimus ir pamokymus vaikams, geriems žmonėms R.Miškinienei ir M.Kalėdai už meškeres ir kitą žvejybinę įrangą bei visiems, kas nepagailėjo nei laiko, nei savo pastangų, kad globojamiems vaikams šis šeštadienis būtų paverstas maža, bet labai įsimintina švente“, – sakė akcijos „ŽvejOK 2015“ sumanytojas, garbės žvejys, aplinkos viceministras Linas Jonauskas.

Organizatorius D.Simanavičius moko užmauti slieką
Organizatorius D.Simanavičius moko užmauti slieką

Akcijoje jauniesiems žvejams žvejybos pamokas vedė žinomi Lietuvos žvejaiprofesionalai - Pasaulio spiningavimo čempionai Janas Prialgauskas ir Sigitas Lukšta, TV laidų vedėjai Paulius Korsakas („Viename gale kablys“), Algirdas Vilius („Apie Žūklę“), Domininkas Ramonas („Kakadu“), Žilvinas Žitkus („24 valandos“) beiArūnas Valinskas („Auksinis protas“). Akcijos garbės žvejai savo asmeniniu pavyzdžiu skleidė garbios ir kultūringos mėgėjiškos žūklės idėjas bei kartu su akcijoje dalyvavusiais vaikais gaudė savo „gyvenimo žuvį“.

Organizatorių nuotr./Pasaulio spiningavimo čempionas J.Prialgauskas mokė spiningavimo ypatumų
Organizatorių nuotr./Pasaulio spiningavimo čempionas J.Prialgauskas mokė spiningavimo ypatumų

Akcijos ŽvejOK 2015 organizatorius Darius Simanavičius džiaugėsi, kad: „susivieniję žvejai, įvairios organizacijos ir rėmėjaipadėjo parodyti, jog mėgėjiška žūklė yra prieinamas laisvalaikio praleidimo būdas visiems Lietuvos vaikams, ypač tiems, kuriems jis nepasiekiamas dėl artimųjų pagalbos stokos.Vaikų susikaupimas kantriai laukiant plūdės krustelėjimo, viltis pagauti savo pirmąjį laimikį, manau ne tik man, bet ir ne vienam akcijos dalyviui paliko daug gerų ir šiltų emocijų. Net neabejoju, kad šiais metais prasidėjusi akcija bus ilgametė ir kiekvienais metais pritrauks vis daugiau vaikų bei kitų akcijos dalyvių“, – sakė Darius Simanavičius.

Organizatorių nuotr./Akcijos organizatorius su jauniausiu Vilniaus žveju
Organizatorių nuotr./Akcijos organizatorius su jauniausiu Vilniaus žveju

Renginio metu prie vandens telkinių vyko ir varžybos, kuriose buvo varžomasi dėl ilgiausios, didžiausios, mažiausios žuvies, didžiausio pagautų žuvų skaičiaus ir kitų nominacijų. Nugalėtojai buvo apdovanojami rėmėjų įsteigtais prizais, o visi kiti jaunieji žvejai renginio nepaliko be atminimo dovanėlių. Iš viso vaikams buvo išdalinta daugiau kaip 1000 įvairių dovanų.

Jauniausias Vilniaus reg. žvejys Ruslanas
Jauniausias Vilniaus reg. žvejys Ruslanas

„Nebuvo abejonių ar prisidėti prieš šios akcijos, norėjome vaikams parodyti kaip gera ir prasminga praleisti laiką gamtoje prie vandens, paskatinti vaikus pasitikėti savo jėgomis siekiant užsibrėžto tikslo“, – kalbėjo generalinio rėmėjo Rapala VMC atstovė Rasa Miškinienė.Kad kiekvienas vaikas galėtų prisivilioti įspūdingiausią laimikį,prie akcijos prisidėjo ir AB „Kauno Grūdai“, kuri padovanojo 500 kg jauko žuvims. „Mes negalime išpildyti didžiausios vaikų svajonės - sugrįžti pas mamas ir tėvelius, bet galime įgyvendinti mažus jų norus, kurie suteiktų nors šiek tiek vaikiškos laimės“, - sakė įmonių grupės „KG Group“ vadovas Tautvydas Barštys.

Organizatorių nuotr./Didžiausia pagauta žuvis - 4 kg karpis. Ją sugavo Karolina (14 m.)
Organizatorių nuotr./Didžiausia pagauta žuvis - 4 kg karpis. Ją sugavo Karolina (14 m.)

Akcijoje neapseita ir be įspūdingų laimikių. Ilgiausią žuvį – 80 cm eršketą sugavo Tadas (17 m.) Utenos regione, o šalimais žvejojęs jo brolis Tomas (16 m.) sugavo 1,9 kg karpį. Tuo tarpu visoje Lietuvoje vykiosios akcijos metu didžiausia sugauta žuvis – 4 kg karpis buvo pagautas Klaipėdoje. Jį sugavo viena iš daugelio renginyje dalyvavusių mergaičių 14-metė Karolina. Jauniausio akcijos ŽvejOK 2015 titulas atiteko keturmečiui Pauliui iš Panevėžio regiono. Nors ir ne visiems kibo tokie įspūdingi laimikiai, bet plūdė niurktelėjo kiekvienam.

Ilgiausią žuvį - 80 cm erškėtą sugavęs 17 metų Tadas
Ilgiausią žuvį - 80 cm erškėtą sugavęs 17 metų Tadas

Tikimasi, jog 2015-ais metais prasidėjusi akcija taps tradicinė ir kiekvienais metais pritrauks vis didesnį skaičių vaikų. Siekiama, kad ateityje pasirinktą dieną į žvejybą vyktų ne tik globojamų šeimynų ar institucijų vaikai, bet ir visos  šeimos su vaikais šią dieną leistų prie šalies upių ir ežerų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius