Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Spalvų jūra tulpių žydėjimo šventėje (nuotraukos)

Jei manote, kad žydinčių tulpių eilėmis ir jų žiedų margumu gali pasigirti tik Olandijos gėlininkai, – klystate. Jau šį šeštadienį, gegužės 8 dieną, Burbiškio dvare Radviliškio rajone įvyks 10-oji, jubiliejinė, Tulpių žydėjimo šventė.
Ankstesnės Tulpių žydėjimo šventės akimirka
Ankstesnės Tulpių žydėjimo šventės akimirka / K.Tomkevičiūtės nuotr.

Organizatorių teigimu, šiemet Burbiškio dvaro sodyba, kurią pasiekti galima važiuojant iš Panevėžio į Radviliškį džiugins lankytojus ne tik daugybe žydinčių tulpių žiedų ir gera nuotaika, bet ir atnaujintais dvaro pastatais, įdomiomis dar nematytomis ekspozicijomis, pagražėjusiu parku ir romantiškais pasivaikščiojimų takais.

Daugybę lankytojų pasigrožėti tulpėmis kasmet suburiantis renginys šiemet prasidės 11 val. „Šventė kasmet vis populiaresnė, sulaukiame svečių ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio. Tikimės, kad šiemet šventėje tulpėmis ir turininga programa gėrėsis 20 tūkst. žmonių“, – teigė Egidijus Prascevičius, Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio direktorius.

Atvykusieji pamatys apie 300 žydinčių tulpių rūšių, tačiau tai dar ne viskas – lankytojų taip pat lauks unikali restauruotų gramofonų, patefonų, klinkstonų, grafonolų, aristonų ir muzikinių dėžučių paroda, restauruoti senoviniai traktoriai ir automobiliai, kuriuos pristatys jų šeimininkai Klementas Sakalauskas, Gitautas Žičkus ir Robertas Grigaitis. Susirinkusius linksmins Šiaulių miesto pučiamųjų orkestras, Radviliškio merginų modernaus šokio grupės „Aistra“, televizijos projekto „Triumfo arka“ nugalėtojas, tarptautinių konkursų laureatas, operos solistas Liudas Mikalauskas ir atlikėja Vaida Genytė, Simonas Donskovas, Irena Starošaitė, Vitalija Katunskytė su dukra Monika, grupės „4FUN“ ir „Vairas“. Šventės dalyvių ir svečių laukia liaudies meistrų gaminių mugė, pramogos su žirgais, įvairūs atrakcionai.

Ikimokyklinio amžiaus vaikai, neįgalieji įleidžiami nemokamai. Bilieto kaina: suaugusiems – 15 Lt; vaikams – 10 Lt.

Istorija

Burbiškio arba Baženskių dvaras istoriniuose šaltiniuose minimas nuo XVII a. Dvare – peizažinio tipo parkas, užimantis 28 ha plotą. Parko teritorijoje esančiuose tvenkiniuose yra 15 salų. Tvenkiniai sujungti lieptais ir tilteliais, šalia per parką teka Liulio upelis. Nutiesti takai, pastatyta tiltų, pavėsinių, suoliukų, skulptūrų, pagal Valdaikių–Rozalimo kelią nuo ažūrinių metalinių vartų driekiasi dviejų eilių beržų alėja, šonuose – liepų alėjos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius