-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Storpirščiai klausytojus kviečia į muzikinį sodą (video)

Yra toks sodas, kuriame gyvena Pranciškus ir visi pasaulio gyvūnai, vabalai, augalai, gėlės... Tai apie jį ir visus šiame sode skamba dainos naujoje kompaktinėje plokštelėje ,,Pranciškaus sodas“, kurią įrašė ir išleido aktorius, bardas Gediminas Storpirštis ir jo sūnus Ainis. Sekmadienį, sausio 25 d., 16 val. Vilniaus teatre „Lėlė“ bardų šeimyninis duetas, padedamas teatro studijos „Elementorius“, dainuojamosios poezijos gerbėjams dar kartą pristatys naująją kompaktinę plokštelę.
Aktorius, bardas Gediminas Storpirštis
Aktorius, bardas Gediminas Storpirštis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Šis gražus turiniu ir menišku ,,drabužėliu“ šilumą spinduliuojantis dainų albumas savo kelią pas klausytojus pradėjo neseniai. Dainos jame skirtos įvairiausio amžiaus žmonėms, visiems, kurie geba išgirsti gyvūnų, gamtos, dangaus kalbą ir kurie gali suprasti vaiką. Ir tą, kuris šalia, ir tą, kuris suaugusiojo širdies viduje tebegyvena.

Linksmos ir poetiškos, džiaugsmingos ir jautrios dainos, kartais pritariamos vaikų balsų ar palydimos paukščių giesmių, ateina į klausytojo gyvenimą ilgam, įnešdamos savo nuotaiką, mintis, jausmus, gyvybės plazdėjimo kupinas melodijas, intonacijų virpesius, meilę visai gamtos kūrinijai, gimtai Žemei. Dainos sukurtos žinomų Lietuvos poetų žodžiais: Sigito Gedos, Martyno Vainilaičio, Algimanto Mikutos, Ramutės Skučaitės, Juozo Erlicko, Vytauto V.Landsbergio, Liutauro Degėsio ir kt., taip pat pagal paties Gedimino Storpirščio eiles.

Albumas savo klausytoją pasitinka labai saulėtu viršeliu, kuriame, regis, visas jame gyvenančių dainų pasaulis, pilnas draugystės, bendrumo, įsiklausymo ir supratimo. Išradingą, savitą albumo dizainą, iliustracijas sukūrė dailininkė Rūta Dumalakaitė. Po atverčiamais lapais, kuriuose spausdinami dainų tekstai, rasite plokštelę. O ant jos, kaip ir visame albume, ropinėja laimę nešančios boružėlės.

Giesmė gyvybei, gyvybės žaismei ir grožiui yra ši aktorių Ainio ir Gedimino Storpirščių nauja plokštelė. Ir giesmė žmogui, išsaugančiam gyvybę aplinkui ir savyje. Taip, kaip rūpinosi ja šventasis Pranciškus – Dievo Vieversėlis... Kuris kadaise, kaip sakoma albumo įžangos pasakoje, ir pakvietė dainų kūrėją, bardą, į savo sodą, aprodė, supažindino, leido su visais gyventojais susitikti... Todėl ir klausytojai dainų, muzikos, aktorių dėka gali į šį sodą įeiti. Jį išgirsti, pamatyti... Ir gali visada su šio sodo muzika gyventi...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius