-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šventinis sūkurys Vilniaus kongresų rūmų scenoje

Didžiųjų metų švenčių koncertai, kurių šį sezoną Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras su Maestro Gintaru Rinkevičiumi parengė net aštuonis, sulaukė ypatingo klausytojų dėmesio – visi koncertai nusimato anšlaginiai. Publika myli ir pasitiki orkestru, žino, kad neliks nuvilti aukščiausios prabos muzikine švente.
Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras
Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras

Gražia tradicija tapęs chorinio dainavimo mokyklos „Liepaitės“ ir Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro projektas – pirmasis artėjančių švenčių pranašas. 1964 m. įkurtas mergaičių choras savo menine-koncertine raiška labai greitai tapo vienu iš vaikų chorų judėjimo etalonų.

Pasitikti antrąją šv. Kalėdų dieną Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras  kviečia kartu su puikiuoju lyriniu tenoru, charizmatiškuoju, nebijančiu eksperimentuoti dainininku Merūnu Vitulskiu.

Gruodžio 27-ąją šventinių koncertų savaitę tęs neregėto populiarumo sulaukusi legendinė „The Queen Symphony“

Gruodžio 27-ąją šventinių koncertų savaitę tęs neregėto populiarumo sulaukusi legendinė „The Queen Symphony“. Šį unikalų teatrališką kūrinį, jungiantį roko ir simfoninę muziką, sukūrė britų kompozitorius Tolga Kashifas, o gruodžio 29-ąją to paties autoriaus premjera Lietuvoje – “Genesis Suite”. Kūrinys paremtas progresyviosios roko grupės „Genesis“ melodijomis, kurios nariais buvo tokie pasauliniai muzikos grandai kaip Philas Collinsas ir Peteris Gabrielis, vėliau didžiulės sėkmės sulaukę ir kaip solo atlikėjai.

Tiems, kam patinka roko gausmas, uždegantys ritmai, galingas simfoninio orkestro skambesys ir puikūs atlikėjai – puikiausia kalėdinė dovana – koncertas “Roko baladės 3” su P. Meškėla, Č. Gabaliu ir J. Miliumi.

Soprano Lilijos Gubaidulinos vaiskus, tobulai valdomas balsas vis plačiau atveria vokalinės muzikos grožį ir gruodžio 31-osios 17 val. koncerte publika kviečiama klausytis meile ir aistra alsuojančių melodijų. O vakarinis teatralizuotas koncertas “J. Štrauso valsų ir polkų fejerverkai” (rež. Gediminas Šeduikis), dalyvaujant aktorei Donatai Rinkevičienei, džiugins daugiau nei šimtą metų populiariomis didžiojo valsų karaliaus J. Štrauso melodijomis. Jo valsai – begalinis džiaugsmas ir sukimasis iki svaigulio, aistra ir svajonė, lyrika ir ilgesys.

Šventiniai Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro koncertai Vilniaus Kongresų rūmuose gruodžio 26-31 d.

 

 

 

 

 

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius