-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užsienyje patirties įgiję lietuviai dovanos unikalią galimybę jauniesiems muzikos talentams

Austrijos sostinėje Vienoje gyvenantys tarptautinių konkursų laureatai smuikininkė Dalia Dėdinskaitė ir violončelininkas Glebas Pyšniakas pristato precedento Lietuvoje neturintį naujo formato kultūrinį įvykį – I–ąjį Nacionalinį forumą „Ars Lituanica“. Gruodžio 3–7 dienomis Vilniaus Balio Dvariono muzikos mokykloje vyksiantis forumas taps tikrų tikriausia muzikos meno meka – čia dėl prabangių prizų konkurse varžysis jaunieji muzikantai, styginių instrumentų gamybos paslaptimis dalinsis meistrai iš Lietuvos bei Vokietijos, meistriškumo kursus ves pasaulinę šlovę pelnę atlikėjai.
Dalia Dėdinskaitė ir Glebas Pyšniakas
Dalia Dėdinskaitė ir Glebas Pyšniakas / Egidijaus Kindurio nuotr.
Temos: 1 Lietuviai

Kaip teigia I–ojo Nacionalinio forumo „Ars Lituanica“ organizatoriai – smuikininkė Dalia Dėdinskaitė bei violončelininkas Glebas Pyšniakas, penkias dienas truksianti klasikinės muzikos šventė bus šviežio oro gūsis Lietuvos kultūriniame gyvenime.

Forumo metu vyksiančio jaunųjų atlikėjų konkurso nugalėtojų laukia ypatingi prizai – galimybė vienerius metus griežti prabangiais smuikais bei violončelėmis, kuriuos pagamino vokiečių meistras Wolfram Ries bei lietuvis Valdas Stravinskas. Kaip pažymi organizatoriai, vieno tokio instrumento kaina siekia daugiau nei 22 tūkst. eurų.

Forumo metu vyksiančio jaunųjų atlikėjų konkurso nugalėtojų laukia ypatingi prizai – galimybė vienerius metus griežti prabangiais smuikais bei violončelėmis, kuriuos pagamino vokiečių meistras Wolfram Ries bei lietuvis Valdas Stravinskas.

„Pastebime, kad Vakarų šalyse menininkai yra ypač gerbiami ir vertinami. Ten kiekvienas muzikas nuo mažumės yra aprūpinamas pačiais geriausiais instrumentais ir priemonėmis siekti savo tikslo muzikiniame kelyje. Lietuvoje situacija yra visai kitokia – čia ne kiekvienas gali sau leisti turėti aukščiausios klasės instrumentą. Todėl pirmasis Nacionalinis forumas „Ars Lituanica“ jauniesiems muzikos talentams taps naujų galimybių pradžia“, – apie projekto svarbą Lietuvai pasakoja Dalia ir Gleb.

Konkurso nugalėtojams taip pats atiteks ir kiti vertingi prizai – koncertai Lietuvos Nacionalinėje Filharmonijoje, profesionali Egidijaus Kindurio fotosesija , „Pirastro“ stygų komplektai smuikui bei violončelei, „Pierre Guillaume“ kanifolija ir kiti aksesuarai profesionaliems muzikantams.

Pasak organizatorių, renginio metu bus eksponuojami unikalūs ir vienetiniai styginiai instrumentai, kuriuos Balio Dvariono muzikos mokykloje Vilniuje vyksiančiame forume pristatys patys jų kūrėjai – W.Ries bei V.Stravinskas. Be to, kiekvienas forumo dalyvis savo turimus styginius instrumentus galės parodyti meistrams, pasikonsultuoti, o esat pageidavimui – atliks instrumentų korekcijas ir patobulinimus.

Pirmą kartą į Lietuvą atvykstantis W.Ries džiaugiasi, galėdamas prisidėti prie Dalios bei Glebo organizuojamo I–ojo Nacionalinio forumo „Ars Lituanica“ ir padėti jauniesiems talentams siekti naujų muzikinių aukštumų.

„Pamirškite garsiuosius Stradivari! Tai instrumentai, kurių jums iš tiesų reikia“, – užtikrintai apie savo kurtus instrumentus sako meistras iš Vokietijos Wolfram Ries.

Styginius instrumentus taip pat pristatysiantis meistras iš Lietuvos – Valdas Stravinskas teigia, kad forumo metu atsivers plačios galimybės išbandyti naujausius instrumentus, parodyti juos visuomenei. „Šis renginys – tai graži klasikinės muzikos tradicijos pradžia, kuri reikalinga tiek jauniesiems atlikėjams, tiek instrumentų kūrėjams“, – tikina muzikų pripažinimą pelnęs styginių instrumentų meistras V.Stravinskas.

I–jame Nacionaliniame forume „Ars Lituanica“ jaunieji muzikantai bei profesionalai savo muzikavimo įgūdžius tobulins meistriškumo kursuose, kuriuos ves pasaulinį pripažinimą pelnęs smuikininkas bei Vienos Muzikos Universiteto profesorius iš Austrijos – Christian Altenburger. Muzikos atlikimo meno subtilybėmis su jaunaisiais atlikėjais dalinsis ir patys konkurso organizatoriai – tarptautinių konkursų laureatai smuikininkė Dalia Dėdinskaitė ir Gleb Pyšniak.


„Galimybė susitikti su austrų smuikininku Christianu Altenburgeriu ar styginių instrumentų meistru Wolframu Riesu pasitaiko itin retai – abu forumo svečiai Lietuvoje viešės pirmą kartą. Vien dėl to verta apsilankyti I–ajame Nacionaliniame forume „Ars Lituanica“, – teigia organizatoriai.

Dalia ir Gleb įsitikinę, kad I–asis Nacionalinis forumas „Ars Lituanica“ jauniesiems talentams pravers duris į profesionalaus meno pasaulį, o klasikinės muzikos mėgėjus pamalonins jaunųjų talentų bei pasaulinio garso atlikėjų pasirodymai.

Visi I–ojo Nacionalinio forumo „Ars Lituanica“ renginiai – nemokami! Renginį globoja Lietuvos respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Daugiau informacijos internetinėje svetainėje www.arslituanica.lt

Forumo „Ars Lituanica“ partneriai ir rėmėjai: Lietuvos Kultūros taryba ir Lietuvos Kultūros ministerija, S.Karoso labdaros ir paramos fondas, viešbutis „Grotthuss“, oro linijų bendrovė „Air Lituanica“, Austrijos ambasada Vilniuje, restoranai „The Town Contemporary Grill & Bar“ ir „Pasta“, vanduo „Žalia giria“, grožio salonas „RJ hair“, „LRT Klasika”, 15min.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius