Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užupio „Galeroje“ – Irinos Kostinos paroda „Būties dovanos“

Kiekvienas savaip jaučia džiaugsmą ir laimę. Vieniems laimė – materiali, apčiuopiama, kitiems ji – dvasinė būties dovana. Drobė tėra tik priemonė sulaikyti artimą, asmenišką akimirką, kai teikiamos būties dovanos. O Žuvys – transcendentinio žmogaus ir visatos ryšio, netrūkstančio visą gyvenimą, simbolis – ir Teikiančiojo simbolis.
Irinos Kostinos kūrinio fragmentas
Irinos Kostinos kūrinio fragmentas / Autorės nuotr.
Temos: 1 Paroda

Visa tai suspindi, suskamba, paliečia žiūrovą dailininkės Irinos Kostinos paveiksluose, teigiama išplatintame pranešime spaudai.

Irina Kostina – Vilniaus tapytoja, pedagogė – nuo mažens aistringai domėjosi daile. Jai kūryba visuomet buvo sąmoningai išsirinktas kelias link savęs ir pasaulio pažinimo. Ir nors šis kelias ne visada tiesus, tačiau kiekvienas jo vingis – įkvepiantis.

Parodoje eksponuojami per pastaruosius dvejus metus sukurti darbai, įkvėpti amžinojo kelio filosofijos. Juose juntamas išraiškos laisvės siekis, suponuotas autorės gebėjimo mąstyti ir išreikšti save tapyboje ne tik realistiškomis, bet ir abstrakčiomis formomis, per alegoriją ir simboliką.

Paveikslai filosofiški, paženklinti Žuvų epochos ženklais. Tapytojai įdomus žmogaus vidinis  pasaulis, jo sąsajos su visata, kosmosu. Besibaigiančios Žuvų epochos simboliai – meilė, dora, darbštumas, tikėjimas – kūriniuose neatsiejamai persipynę su žmogiškosios laimės siekiu.

Paveikslus jungia vieningas koloritas. Neatsitiktinai pasirinktos vyraujančios spalvos: purpurinė, raudonai purpurinė  kilnumo, orumo, pagarbos, valdžios, jėgos, turto ir prabangos spalva ir violetinė – mistiškiausia spektro pabaigos spalva, džiaugsmo, optimizmo ir nusivylimo, pasitikėjimo ir teisingumo spalva, dvasios ir kūno, meilės ir išminties pusiausvyros spalva.

Paveikslai –  bandymas suvokti žmogaus gyvenimo kelią nuo pradžios iki laimingos pabaigos: gimimas, vaikystė, jaunystė, branda ir senatvė. Šis kelias kupinas grožio ir džiaugsmo. Tai savotiškas samprotavimas apie žmogaus būties vertybes.

Parodos atidarymas „Galeroje“ (Užupio meno inkubatoriuje, Užupio g. 2a) sausio 21 d. 18 val.
Atidaryme dalyvaus perkusininkų grupė „Drum fever“. Paroda veiks iki vasario 4 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius