-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaikų kūrybos banga

„Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“, Lietuvos vaikų ir jaunimo centras ir partneriai kviečia miestiečius artimiausią savaitgalį neišsivažinėti, o šventę sau ir vaikams surengti tiesiog mieste. Sostinėje vyks pernai daug dėmesio sulaukęs Vaikų kūrybos festivalis.
Gegužės 22-24 dienomis Vilniaus parkuose, skveruose ir aikštėse nuaidės šimtų vaikų juokas, o miestą nuspalvins meniškos atrakcijos.
Gegužės 22-24 dienomis Vilniaus parkuose, skveruose ir aikštėse nuaidės šimtų vaikų juokas, o miestą nuspalvins meniškos atrakcijos. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Vaikai

Vaikų nuo ikimokyklinio amžiaus ir jaunimo meninės raiškos ir kūrybinės veiklos šventė Sereikiškių parke šurmuliuos tris dienas nuo penktadienio iki sekmadienio popietės.

„Visas tris savaitgalio dienas mokysimės, kursime, stebėsime įvairius kūrybinius procesus ir linksminsimės kartu. Vaikai, jų tėveliai, seneliai ar draugai bus pakviesti į daugiau nei 30 įvairių kūrybinių veiklų. Antrus metus organizuojamas festivalis ne tik pripildys sostinę jaunatviška energija, bet ir į miesto kultūros formavimo procesus įtrauks būsimuosius Vilniaus šeimininkus“, – teigė Vaikų kūrybos festivalio projekto vadovas Liudas Gikaras.

Penktadienį, pavadintą „veiksmo diena“, vaikai ir jaunimas bus kviečiami kurti menines instaliacijas, išmėginti save įvairiausiose kūrybinėse dirbtuvėse, moksliniuose eksperimentuose, o vakarą praleisti su savo mėgstamomis roko grupėmis. Renginį vainikuos fakyrų komanda „Ugnies ženklai“.

Šeštadienį - Menų dieną - į festivalio programą įsijungs vaikų ir jaunimo meniniai kolektyvai su savo naujausiais sceniniais pasirodymais. Ne tik stebėti, bet ir patiems šokti, vaidinti, piešti, muzikuoti, žaisti vėl kvies kūrybinės dirbtuvės, o dieną pabaigs modernios muzikos grupių ir šiuolaikinių šokių kolektyvų koncertas. Dalyviai - atlikėja „migloko•“ su grupe; „Živilė Ba“, „M.I.R. Project“, šokio teatras „Aura“. Šokio laboratorijos „Baltas vėjas“ šokėjai atliks choreografės Jekaterinos Deineko miniatiūrą „Takumas“.

Sekmadienį – Šeimų dieną – 11 val. prie V.Kudirkos aikštės startuosiantis vežimėlių ir dviratukų paradas į Sereikiškių parką atves ne tik vaikus, bet ir jų tėvelius ar senelius. Mažuosius atlydėję suaugusieji galės kartu išbandyti įvairias meninės raiškos veiklas, žaisti, dalyvauti estafetėse, mainytis sukurtais darbais, apsilankyti naminių gyvūnų parodoje ar rytų menų užsiėmimuose.

Visi festivalio renginiai nemokami, tačiau jaunieji sostinės gyventojai ir svečiai jau šiandien kviečiami registruotis į dalį iš kūrybinių dirbtuvių.

Festivalio programą ir registraciją į jo metu vyksiančius renginius rasite www.culturelive.lt/lt/2009/zmones/2009zmoniu-vaiku/programa/

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius