Varėnoje šį savaitgalį vyks muzikos festivalis be svaigalų – „VAROM! summer fest’14“

Kartu su gerais orais atkeliauja festivalis be svaigalų – „VAROM! summer fest’14“. Debiutavęs pernai, šiemet renginys liepos 11–13 d. vyksta Varėnos „Dainių slėnio“ saloje, o jo organizatoriai žada gausią ir turiningą renginio programą tris dienas ir dvi naktis.
„Varom 2013“ / Proper Heat / Festivalio organizatorių nuotr.
„Varom 2013“ / "Proper Heat" / Festivalio organizatorių nuotr.

Apie artėjantį renginį ir jo turinį 15min.lt kalbina vieną iš festivalio organizatorių Ievą Žigaitę.

– Antri metai, kaip organizuojate šį festivalį. Ar pernai pasiteisino jūsų pagrindinė blaivybės idėja? Kaip ją priėmė publika, atlikėjai?

– Projektas „VAROM!“  startavo 2013 metų sausio mėn. kaip blaivių vakarėlių ciklas. Jau pirmajame renginyje apsilankė 800 žmonių, vėliau šis skaičius išaugo iki 1,5 tūkstančio.

Publika gyrė ypač nuoširdžią, draugišką ir atpalaiduojančią festivalio atmosferą, o atlikėjai džiaugėsi galimybe koncertuoti blaiviai publikai

Pernai liepos mėn. surengtame pirmajame „VAROM!“ vasaros festivalyje pora tūkstančių žmonių linksminosi blaiviai, be lašo alkoholio ar kitų svaigalų – taigi jau vien skaičiai parodo, kad tokie renginiai yra reikalingi ir mėgstami visuomenės.

Publika gyrė ypač nuoširdžią, draugišką ir atpalaiduojančią festivalio atmosferą, o atlikėjai džiaugėsi galimybe koncertuoti blaiviai publikai, kuri iš tiesų klausosi ir girdi muziką, taip gerbdami ant scenos esančius muzikantus.

Ne vienas jų įvardijo, kad blaivi publika – atlikėjui tikra dovana. Be to, ir patys atlikėjai stipriai palaiko festivalio be svaigalų idėja – pernai daug nuoširdaus palaikymo sulaukėme iš Jurgio Didžiulio, Algirdo Kaušpėdo („Antis“), Marko Palubenkos, „Freaks on Floor“ vaikinų ir kitų atlikėjų.

Štai „Freaks on Flor“ citata: „Dažniausiai žmonės festivaliuose nori kuo greičiau „nusirauti”, o po savaitgalio nieko nebeprisiminti. Bet manantys kitaip visada ras kuo užsiimti, o gerai nuotaikai ir teisingai aplinkai labai dažnai nereikia net alkoholio.“

„GJan“: „Apskritai, svaigalai yra melas, kuriuo žmogus patiki ir galvoja, kad jam yra lengviau, bet tai – laikina ir netikra. Blaivaus proto žmonės elgiasi visiškai kitaip, jie klauso ir bando išgirsti, todėl tokiems žmonėms atlikti savo kūrybą yra kur kas smagiau, nes jaučiuosi labiau vertinama.“

– Kiek pernai sulaukėte lankytojų? Ir kiek planuojate sulaukti šiais metais?

– Pernai festivalyje apsilankė apie porą tūkstančių žmonių, šiemet tikimės ne mažiau ir net daugiau.

– Ar Jūsų organizuojamas festivalis turi tikslinę muzikos auditoriją? Pagal ką atsirinkote atlikėjus/grupes?

– Šiemet rinkomės Lietuvos klausytojų mėgstamas ir vertinamas grupes. Yra labai žinomų vardų, kaip Jurga, „GJan“, „Biplan“, „Golden Parazyth“, „Freaks on Floor“.

Tačiau kviečiame ir ne taip išpopuliarėjusius, bet  įdomius ir išties vertus dėmesio atlikėjus, kaip nuostabaus balso savininkė Bjelle, abejingų nepaliekantys improvizacijos meistrai „Jama&W“, gausybę muzikinių instrumentų įvaldęs ir kaskart pakerintis skambesiu duetas „Kamanių šilelis“.

Festivalyje gros netgi Lietuvos pankų tėvu tituluojamas Nėrijus Pečiūra, kuris su šiuo renginiu žada pradėti savo šviesų gyvenimo etapą!

– Organizuojate išties nemažai pramogų ir paskaitų. Papasakokite plačiau: kokias pramogas žadate? Kas yra Jūsų organizuojamų paskaitų lektoriai? Ar paskaitos turi bendrą naratyvą?

– Festivalyje iš viso veiks 7 erdvės – Sveika, Menų, Judesio, Harmonijos, Paskaitų, Bepročių, Vaikų, Sporto – kuriose šeštadienį ir sekmadienį nuo ryto iki vakaro virsianti veiklų gausybė (daugiau nei 100-tas) kvies išbandyt įvairius interaktyvius užsiėmimus, dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse, žaisti, šokti, siausti ar pasisemti naujų žinių bei įkvėpimo.

Patys atlikėjai stipriai palaiko festivalio be svaigalų idėja – pernai daug nuoširdaus palaikymo sulaukėme iš Jurgio Didžiulio, Algirdo Kaušpėdo („Antis“), Marko Palubenkos, „Freaks on Floor“ vaikinų ir kitų atlikėjų

Užsiėmimai šeštadienį ir sekmadienį keisis kas valandą arba kas dvi, veiksmas virte virs nuo ryto iki vakaro tam, kad kiekvienas rastų sau tinkamiausią veiklą ir krūvą naujų draugų. Tikime, kad namo parsivešite pilną glėbį tikrų įspūdžių ir pasisemtos energijos!

Paskaitų erdvėje bus galima sutikti gausybę lektorių, kurių pavardes jau žino besidomintys sveiku, sąmoningu ir laimingu gyvenimu. Tiems, kurie nežino, tai bus puiki proga su jais susipažinti.

Lektorius atrinkome itin skrupulingai – tai Aurelijus Veryga, Valdas Arvasevičius, Egidijus Gubinas, Liudas Vasiliauskas, Genovaitė Petronienė, Dainius Kepenis, Vyrenijus Andrijauskas. Paskaitų temos – nuo sveikos mitybos, darnios gyvensenos iki laimingo gyvenimo ir santykių paslapčių

– Po pirmojo festivalio internetinę erdvę užplūdo teigiamų atsiliepimų lavina. Tiesa, buvo pastebėta ir šiokia tokia kritika – tai infocentrų ir dušų stygius. Sakykite, ar šįmet atsižvelgsite į šias pastabas?

– Dėl infocentrų – be abejo, iš anksto detali programa skelbiama pagrindiniame festivalio puslapyje. Be to, šiemet turėsime naujovę – programėlę, kurią prieš vykdami į renginį galėsite atsisiųsti į mobiliuosius telefonus ir festivalyje turėti visur su savimi. Festivalio teritorijoje programa bus skelbiama  infocentre, organizatorių būstinėje bei kiekvienoje atskiroje erdvėje.

Dėl dušų – jų šiemet neplanuojame, tačiau būsime saloje, kurią supa vanduo, taigi netrūks vandens pramogų. Festivalis, nors ir gamtoje, tačiau vyks Varėnos miesto teritorijoje, taigi vos už užkelių kilometrų visa civilizacija ir jos patogumai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius