-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vieta palaikyti tik ką sužibusius kūrėjus – ne galerija, o „Antigalerija“

Paroda ir dar niekad nepripažintų jaunų bei labai jaunų menininkų darbų parduotuvė kviečia vilniečius abstulbti gruodžio 17–19 dienomis „Balto lapo“ erdvėse, B.Radvilaitės gatvėje 7, teigiama žiniasklaidai išplatintame pranešime spaudai.
Vladimiro Trachovo darbas
Vladimiro Trachovo darbas / „Antigalerijos“ nuotr.
Temos: 1 Lapas

Projekto organizatorė Jurgė Pociūtė–Skiauterienė ilgą laiką dirbusi kaip interjero dekoratorė, pastebėjo liūdną tendenciją, kad žmonės užuot pirkę patikusį menininko darbą įsigyja plazminį televizorių ir geriausiu atveju pasipuošia sieną žaismingu lipduku. Norėdama išsklaidyti mitą, kad gražūs ir vertingi darbai privalo būti brangūs, ji surinko virš šimto jaunų, perspektyvių meno žmonių kūrinių ir sukabino vienoje galerijoje.

Paroda „AntiGalerija“ skiriasi nuo kitų tuo, kad jauniems menininkams siūlo ne tik parodyti, bet ir parduoti savo kūrinius. Iš visos Lietuvos surinkti jaunuoliai tiek šansų pasirodyti neturi nei Marijampolėje, nei Alytuje. Organizatoriai orientuojasi ne tik į kuriantį jaunimą, bet ir į vyresnio amžiaus autorius. Nors šiemet tokių rasti nepavyko, komanda tikisi ateities projektuose pristatyti ir senjorų kūrėjų. Čia savo tapybos darbus pristatysi ir jauna atlikėja Migloko, kuri užsiema pačiomis įvairiauios kūrybos formomis.

Kontrastus mėgstantys organizatoriai išimties tvarka į parodą priėmė tik du labai brangius darbus už 2500 ir 4500 litų. Visi likę kainuoja kone15 kartų pigiau. „AntiGalerijoje“ kabos įvairiausios technikos darbai: ofortas, tušas, aliejinė tapyba, reljefinė spauda, medžio raižiniai, keramika, tipografika, šilkografija, fotografija ir nemažai kitų.

„Antigalerija“ bei projektas „Pravda Naujokai“ sukirto rankas, kad kartu ieškoti talentų bus paprasčiau, todėl visi parodos dalyviai turi galimybę tapti „Pravdos Naujokai 2011“. Parodos vizija – surasti jaunam menininkui galimą klientų ir kūrybos gerbėją. Paroda rengiama žmonėms, kurie yra išsilavinę, neabejingi savo aplinkai bei jaučiantys poreikį aplink save regėti nors truputėlį meno. Taip pat, interjeto dekoratorė Jurgė tikisi sulaukti kolegų, architektų, dizainerių bei visų profesionaliai dirbančių su namų aplinka. „AntiGalerija“ puiki vieta ir kolekcionieriams, po vienu stogu patalpinsianti 34 menininkus, todėl nemenka galimybė, kad bent vienas ateity taps kūrybos pasaulyje linksniuojamu vardu.

„Balto lapo“ erdvės rasite B. Radvilaitės g. 7 – Šiltadaržio skg.  2, Vilnius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius