Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus mažasis teatras sezoną uždarys 200-uoju „Madagaskaru“ ir savaite vaikams

Jubiliejinį Vilniaus mažojo teatro sezoną gegužės 18-22 dienomis pabaigs nedidelė Rimo Tumino spektaklių retrospektyva: žiūrovai turės progą išvysti dvi Antono Čechovo ir dvi Mariaus Ivaškevičiaus pjesių interpretacijas.
Spektaklis „Madagaskaras“
Spektaklis „Madagaskaras“ / VMT nuotr.

Didžiausia intriga žiūrovų laukia gegužės 22-ąją, kai po 200-ojo „Madagaskaro“ vaidinimo vyks susitikimas su dramaturgu Mariumi Ivaškevičiumi, kurį pelnytai galima laikyti Vilniaus mažojo teatro autoriumi, bei spektaklio aktoriais, kurie vaidina ir naujajame „Mistre“.

Keliais etapais kurtas „Madagaskaras“, kurio premjera įvyko 2004 metų rugsėjo 28 dieną, iki šiol yra populiariausias Vilniaus mažojo teatro spektaklis. Graudžiai komiškas spektaklis apie lietuvių tautos didžiuosius svajotojus apkeliavo nemažai užsienio teatrų scenų – Lenkijos, Latvijos, Rusijos, Suomijos, Belgijos, Austrijos ir Serbijos. Įvertintas „Madagaskaras“ taip pat ne tik Lietuvoje (Kultūros ministerijos apdovanojimas už geriausią nacionalinės dramaturgijos pastatymą); prizus jis pelnė ir Rygoje, Baltijos šalių šiuolaikinės dramos festivalyje bei Torūnės tarptautiniame teatro festivalyje „Kontakt“. Apdovanojimų šis spektaklis atnešė ir pagrindinių vaidmenų atlikėjams – Gintarei Latvėnaitei ir Ramūnui Cicėnui.

„Mariaus Ivaškevičiaus visatoje, kurią labai užtikrintai režisuoja Rimas Tuminas, viskas yra įmanoma ir kartu viskas šiek tiek neįmanoma“, – taikliai spektaklio esmę apibūdino austrų teatro kritikas Peteris Jarolinas, išvydęs „Madagaskarą“ viename didžiausių Europoje „Vienos festivalyje“.

O po 2007 metais vykusių gastrolių Maskvoje rusų spauda rašė: „Lyginant su mums įprastu naujuoju teatru, šiame Tumino spektaklyje pernelyg daug vidinės šviesos. O su tradiciniu – pernelyg daug laisvės ir išradingumo. Tačiau kam etiketės, kai prieš mus tiesiog gyvas, apgalvotas ir temperamentingas teatras, po kurio spektaklių nelieki abejingas...“.

Gegužės 21-ąją žiūrovai išvys naujausios Mariaus Ivaškevičiaus pjesės „Mistras“ pirmosios dalies inscenizaciją. „Mistras“ kartu su „Madagaskaru“ sudarys savotišką dilogiją. Viso spektaklio premjera rugsėjo mėnesį atidarys naująjį teatro sezoną.

O pačioje gegužės pabaigoje Vilniaus mažasis teatras pakvies į savaitę, skirtą Vaikų gynimo dienai. Jos metu bus parodyti visi teatro spektakliai vaikams ir jaunimui: „Mano batai buvo du“, „Karalaitė ir princas Krabas“, „Uodų pasakos“ ir „Batraištis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius