-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniaus Menų spaustuvėje pristatomas gatvės šokio spektaklis „Feel-link“

Šį ketvirtadienį, spalio 20 dieną, sostinės Menų spaustuvėje žinomi gatvės šokių kultūros atstovai Airida Gudaitė ir Laurynas Žakevičius pristato spektaklį „Feel-link“ – pirmąjį gatvės šokio spektaklį profesionalioje scenoje.
Airida Gudaitė ir Laurynas Žakevičius
Airida Gudaitė ir Laurynas Žakevičius / Andriaus Brazaičio nuotr.

„Aš labai seniai domiuosi teatru, net norėjau stoti į Muzikos ir teatro akademiją. Tuo metu kursą rinko Keistuolių teatras, reikėjo daug dainuoti, tai nesiryžau... Vaikščiojau į spektaklius, šiuolaikinio šokio festivalius ir atsirado svajonė, apie kurią buvo baisu kalbėti garsiai, nes dar neišsipildytų. Bet liko vos kelios dienos, tai gal...“, – triskart pabeldžia į medį Airida Gudaitė.

A.Gudaitė ir Laurynas Žakevičius yra gerai žinomi ne tik gatvės šokių bendruomenėje. Dalyvaudami televiziniame šokių projekte „Tu gali šokti“, jie tapo matomi žymiai didesnei auditorijai, bet ties tuo nesustojo. Laimėję Menų spaustuvės jaunųjų scenos menininkų programos „Atvira erdvė“ atranką, jie pildo ambicingą norą atvesti į šiuolaikinio šokio sceną gatvės kultūros elementus. Šokėjai ir choreografai tiki, kad šios skirtingos estetikos, pasaulėžiūros ir net bendruomenės tik praturtės, atradusios viena kitą.

Andriaus Brazaičio nuotr./Spektaklio Feel-link akimirka
Spektaklio „Feel-link“ akimirka

Spektaklio „Feel-link“ veikėjai pasitelkia laisvo urbanistinio šokio technikas, padedančias išlaisvinti kūno motoriką ir kartu priartinančias kūrinio temą prie jaunosios kartos šokio vertybių. 

Choreografai ir šokėjai įžvelgia sąskambius tarp muzikinio spektaklio pagrindo ir pačios spektaklio idėjos. Spektaklio pavadinimas – angliško žodžio „feeling“ (liet. jausmas) transformacija į naujadarą „Feel-link“, kuris nurodo į spektaklio tematiką – jausmų apčiuopiamumą išlaisvėjusioje patirčių, vertybių ir pasirinkimų kultūroje.

Muzikinį spektaklio pagrindą sudaro amerikietės pianistės, džiazo atlikėjos Eunice Kathleen Waymon, žinomos sceniniu vardu Nina Simone, kūrinio „Feelings“ interpretacija. Kūrinio teksto, muzikos ir  šokio kalbos sintezė leidžia įžvelgti besikartojančias pastangas užmiršti arba atrasti jausmus.

Spektaklio kūrėjai kviečia teatralus atrasti gatvės šokį, o gatvės šokio gerbėjus – jo galimybes profesionalioje scenoje.

Spektaklio „Feel-link“ pradžia spalio 20 dieną, 19 valandą, Menų spaustuvėje.

Andriaus Brazaičio nuotr./Spektaklio Feel-link akimirka
Andriaus Brazaičio nuotr./Spektaklio „Feel-link“ akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius