Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus širdyje – afrikietiškos kasytės ir Afrikos skonis

Pirmą kartą Vilniuje surengtas afrikietiškos kultūros festivalis „Afrikos dienos 2011“ sekmadienio popietę smalsius miestelėnus pakvietė į Mokytojų namų kiemelį, Vilniuje, kur visi norintys galėjo paragauti Afrikos patiekalų bei įsigyti tiesiai iš šio egzotiško žemyno atvežtų kūrinių.
Pirmą kartą surengtas festivalis „Afrikos dienos“ siūlė artimesnę pažintį su Afrika
Pirmą kartą surengtas festivalis „Afrikos dienos“ siūlė artimesnę pažintį su Afrika. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Penkias dienas trukęs festivalis „Afrikos dienos 2011“, žiūrovams pasiūlė įvairių renginių: kino filmų peržiūrų, parodų, afrikietiškų šokių ir būgnų pamokų, koncertų ir muzikos vakarų, susitikimų su lietuviais, gyvenusiais ar keliavusiais Afrikoje ir viešų diskusijų. Paskutinę festivalio dieną – sekmadienį – projekto organizatoriai lietuviams pasiūlė atrasti Afriką tiesiog Mokytojų namų kiemelyje.

Skambant afrikietiškai muzikai, Mokytojų namų kiemelio užklydėliai galėjo pasivaišinti tradiciniais Afrikos patiekalais lietuvio akiai neįprastais pavadinimais: rigra (ryžiai su mėsa ir daržovėmis), atteke (kuskusas su padažu), krakro (tešloje kepti trinti bananai), jamu ir kitais. Jau po pirmos renginio valandos ragautojai privertė kulinarus iš meniu išbraukti didžiąją dalį patiekalų, nes jų tiesiog nebeliko.

Moterų akis traukė afrikiečių siūtos suknelės ir kiti drabužiai, papuošalai, rankinės, plaukų aksesuarai bei suvenyrai, atgabenti, kaip skelbė didelis užrašas, tiesiai iš Ugandos, Ganos, Kenijos, Nigerijos ir Dramblio Kaulo šalių.

Tačiau bene didžiausio lankytojų dėmesio susilaukė afrikiečių moterų čia pat – Mokytojų namų kiemelyje – pinamos tradicinės kasytės. Norintys į savo plaukus įsipinti ilgą spalvotą kasytę ir puoštis ryškiu prisiminimu iš pirmųjų „Afrikos dienų“ turėjo kantriai laukti eilėje, bet, anot jų, tikrai buvo verta.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Pirmą kartą surengtas festivalis Afrikos dienos siūlė artimesnę pažintį su Afrika
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Pirmą kartą surengtas festivalis „Afrikos dienos“ siūlė artimesnę pažintį su Afrika

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius