Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilnių okupuos grandiozinis Japonijos kultūros festivalis

Rugpjūčio 29–30 dienomis Vilniuje Teatro Arenoje vyks unikalus Japonijos kultūros festivalis NowJapan. Didžiausias Pabaltyje tokio pobūdžio festivalis įvairiapusiškai pristatys modernią ir tradicinę Japonijos kultūrą Lietuvos visuomenei. Festivalyje vyks paskaitos, kūrybinės dirbtuvės, parodos, konkursai bei spalvingi personažų pasirodymai. Šis festivalis – tai Japonijos salelė Lietuvoje.
Japonijos kultūros festivalis NowJapan
Japonijos kultūros festivalis NowJapan / Festivalio plakato fragmentas
Temos: 1 Japonija

NowJapan festivalio vinimi renginio organizatoriai – KOI iniciatyvinė grupė bei festivalio globėjai Japonijos ambasada – skelbia plačiai pasaulyje paplitusį Cosplay reiškinį. Cosplay – tai kostiuminis pasirodymas, skirtas įkūnyti pamėgtus personažus iš Anime (japonų animacijos), Manga (japoniškų komiksų). Nors reiškinys užgimė Japonijoje, dabar Cosplay – stiprėjantis pasaulinis reiškinys.

„Cosplay dalyviai („cosplayers“) Lietuvoje sudaro glaudžią bendruomenę. Juk Cosplay – tai ne tik kostiumas, bet ir šukuosena, makiažas, vaidyba, netgi kalba. Dalyviai turi daug bendrų interesų, o vienija juos meilė tekančios saulės šaliai, – teigia rengėjai. – Norime pristatyti Cosplay kilmę ir įdomumą bei parodyti Lietuvos visuomenei, kad cosplay reiškinys įdomus ir vyresniam žiūrovui. Įspėjame – šis reiškinys labai užkrečiamas.“

NowJapan ketina suburti daugiau nei 1700 Tolimųjų rytų kultūros mylėtojų. Organizatorių teigimu, festivalyje taip pat dalyvaus daugiau nei 600 Cosplayer‘ių. Bus renkami geriausi kostiumai, personažai, etiudai. Komisiją sudarys Japonijos ambasados atstovai, savo sričių profesionalai bei kiti žymūs Lietuvos veidai.

Artėjančiame renginyje įtraukta ir tradicinė Japonų kultūra: retų japoniškų knygų paroda, japoniškos kaligrafijos dirbtuvės, Sumi-e dirbtuvės, interaktyvios paskaitos apie Japoniją, Rytų kovos menų klubų pasirodymai, origami lankstymas. Piešimo dirbtuvės, foto-parodos, nekomercinis kinas ir t. t. Festivalis bus skaidomas į kelias erdves: sceninę, dirbtuvių, pramogų bei parodų. Festivalį atidarys Japonijos ambasados Lietuvoje antrasis sekretorius ponas Haruhiro Tsunashima-san.

Iš viso per 30 turnyrų ir 20 akcijų paruošę NowJapan organizatoriai žada pasitarnauti kiekvieno skoniui, akims, ausims ir smalsumui. Iš užsienio renginių patirties besisemiantys KOI nariai ir Japonijos ambasados Lietuvoje sintezė daug žadanti.

Praleisti nuodėmė! Nukeliauti dviem dienom į Japoniją niekad nebuvo taip lengva. Laukiame visų rugpjūčio 29 – 30 dienomis Vilniuje, Teatro Arenoje. Daugiau informacijos galite gauti greitai startuosiančiame www.nowjapan.lt tinklapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius