-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniuje apdovanota geriausia gausi šeima

Šeštadienį, gegužės 8 dieną, Vilniaus Universiteto Botanikos sode vykusios „Gausios šeimos dienos“ metu Zitos ir Kęsto Mačiulių šeimai iš Vilniaus suteiktas garbingas titulas „Gausi šeima 2010“.
Apdovanojama geriausia gausia šeima išrinkta Mačiulių šeima
Apdovanojama geriausia gausia šeima išrinkta Mačiulių šeima / Organizatorių nuotr.

„Komisijos sprendimą lėmė ypatinga darna ir išskirtinis optimizmas Zitos ir Kęsto Mačiulių šeimoje“, – sakė Gausių šeimų asociacijos vadovė Aldona Kostogrizienė.

Z. ir K. Mačiulių šeimoje – šeši visuomeninėje veikloje aktyvūs vaikai.

„Šeima yra labai darbšti, puikiai tarpusavyje sutaria, vieni kitus visuomet palaiko. Šiuo metu kartu su šeima gyvena dvi močiutės, kurias reikia globoti. Visa šeima aktyviai dalyvauja įvairiuose renginiuose, domisi kultūriniu gyvenimu ir visuomet padeda bėdos ištiktiesiems. Nepaisant visų rūpesčių, kurie kartais užguldavo šios šeimos pečius, Mačiuliai išlaikė labai sveiką humoro jausmą“, – pridūrė A. Kostogrizienė.

Mačiulių šeimai įteikta angelo statulėlė, simbolizuojanti „Gausi šeima 2010“ titulą, ir padėkos raštas.

Renginio iniciatorius BIGBANKAS skyrė pagrindinį prizą – 2000 litų.

Visus renginio dalyvius sveikino Seimo socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkas Rimantas Dagys. Jau daug metų gausioms šeimoms dėmesį skirianti renginio globėja Daiva Vitkienė savo kalboje pabrėžė, kad turintiems gausią šeimą nederėtų prieš kitus jaustis nejaukiai, priešingai – šeimoms, diegiančioms svarbias vertybes, reikia dėkoti ir jas remti.

Pasaulyje nėra didesnės vertybės už šeimą. Meilė, vienas kito supratimas – tai didžiausias brangakmenis“, – sveikino susirinkusius D. Vitkienė.

Sveikinimai įteikti ir dar dviems šeimoms finalininkėms – Daivos ir Edmundo Tuinylų šeimai (augina penkis vaikus) iš Vilniaus ir Audronės ir Povilo Beresnevičių šeimai (augina 5 vaikus) iš Radviliškio rajono. Vilnietei Dainai Stravinskienei, auginančiai vieną dukrą ir penkiolika sūnų, suteiktas „Metų mamos“ apdovanojimas.

Vaikai iš gausių šeimų pateikė daugiau nei šimtą piešinių konkursui „Mano šeima“. Už geriausius piešinius konkurse „Mano šeima“ kvietimus į „Vichy“ vandens parką gavo Daiva Girskytė (15 metų), Guoda Tuinylaitė (11 metų) ir Gancevskių šeimos vaikai: Evelina (9 metai), Robertas (9 metai), Danielius (9 metai) ir Augustinas (9 metai). Visiems piešinių konkurso „Mano šeima“ dalyviams laisvalaikio centras „7 Mūzos“ padovanojo kvietimus į šokių festivalį „Šokio miestas. Vilnius 2010“, kuris vyks Vilniaus rusų dramos teatre gegužės 22 dieną.

Šventėje šeimos džiaugėsi ne tik pavasariška Botanikos sodo aplinka, bet ir dalyvavo orientacinėse komandinėse varžybose, linksminosi pripučiamoje pilyje, jodinėjo poniais bei dalyvavo kituose žaidimuose.

Titului „Gausi šeima 2010“ buvo pateikta 10 kandidatūrų iš visos Lietuvos. Kuriai šeimai bus suteiktas garbingas titulas sprendė vertinimo komisija – 3 Gausių šeimų asociacijos nariai, renginio globėja Daiva Vitkienė ir BIGBANKAS filialo Lietuvoje vadovas Rolandas Norvilas.

Kasmetine tradicija tapsianti „Gausios šeimos diena“ Lietuvoje vyko pirmą kartą ir tuo pačiu metu buvo minima Estijoje bei Latvijoje. Renginyje dalyvavo daugiau nei du šimtai žmonių iš visos Lietuvos. „Gausios šeimos dienos“ iniciatoriai yra Gausių šeimų asociacija ir BIGBANK AS filialas Lietuvoje. Renginio globėja – jau daug metų dėmesį gausioms šeimoms skirianti Daiva Vitkienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius