Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Visą savaitgalį Birštonas mojuos irklais

Birštonas laukia vandens sporto mėgėjų. Nuo trečiadienio iki sekmadienio vakaro mieste ir apylinkėse vyksta tradicinė Tarptautinė irklavimo šventė „Gintaro keliui atminti“. Kelias dienas trunkantis renginys skirtas aktyvaus poilsio gamtoje ant vandens ir irklavimo sporto populiarinimui.
Šių metų renginio šūkis: „1000 metų – 1000 laivų!“
Šventėje Birštone varžysis įvairių tipų laivai. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Penktadienį sportininkai dalyvaus Vikingų žygyje Nemunu, šeštadienį vyks varžybos Verknės-Nemuno upėse, o sekmadienį – sprinto varžybos Nemune. Savo jėgas varžybų dalyviai bandys plaukdami įvairiavietėmis baidarėmis, kanojomis, žvejų, drakonų valtimis, vikingų laivais. Organizatoriai primena, kad šventėje nebus tik irklais mojuojama: šventės dalyviai ir žiūrovai galės išgirsti pranešimą tema „Gintaro keliui atminti“, bus demonstruojama filmuota medžiaga apie pasaulio irklavimo renginius.

Netrūks ir kultūrinių renginių: šeštadienio popietę bus galima pasigėrėti mažąja Kauno marių regata. Teigiama, kad turistinių burlaivių savininkų asociacijos laivus bus galima ne tik apžiūrėti, bet ir jais paplaukioti. Vakare nepavargusieji galės išsišėlti vakaronėje, skambant kantri stiliaus muzikai. Sekmadienį po sprinto varžybų Nemuno upėje vyks nugalėjusiųjų irkluotojų apdovanojimas ir šventės uždarymas. Detalesnė šventės programa skelbiama interneto puslapyje http://www.birstononemunas.lt/regata/.

Renginys skirtas Lietuvos 1000-mečio minėjimo progai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius