-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Žagarė oficialiai tapo Lietuvos kultūros sostine 2015

Žagarė iš Panevėžio perėmė Lietuvos kultūros sostinės titulą ir tai simbolizuojantį gintarinį medį. Visus metus grandioziniai renginiai vyks ne kuriame nors Lietuvos didmiestyje, o kultūrinių subtilybių ir istorijos kupinoje Žagarėje.
Lietuvos kultūros sostinės 2015 atidarymas
Lietuvos kultūros sostinės 2015 atidarymas / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Kai nevyksta Vyšnių festivalis, Žagarėje gyvena apie 1700 gyventojų Šiemet Žagarėje žmonių gali būti daugiau nei Šiauliuose, nes čia vyks grandioziniai renginiai, koncertai, parodos, projektai.

Žagarė kultūros sostinės medį perėmė ir Panevėžio. Sausio 24 dieną šalia atrestauruotų Žagarės dvaro rūmų įvyko pirmasis šventinis koncertas – Lietuvos kultūros sostinės atidarymas.

Dvaro menėje dainavo choras „Brevis“, vaizdas ir garsas buvo tiesiogiai transliuojamas lauke gausiai susirinkusiems žiūrovams. Scenoje pasirodė visų mėgiami „Tele-Bim-Bam“ su Neringa Čereškevičiene bei jos dukra Kotryna ir grupė „Pelenai“ su Česlovu Gabaliu

Žiūrovus džiugino virš rūmų šaudomi fejerverkai, skaidrus oras ir ramus šaltukas. Vos pasibaigus šventei, miestelį apgaubė rūkas.

Didžiausias Kultūros sostinės 2015 projektui skirtas renginys – tradicinis Vyšnių festivalis, šiais metais vyksiantis ne trečiąjį, kaip buvo įprasta, o antrąjį liepos savaitgalį.

Dar vienas svarbus renginys – 28 Europos šalių kaimiškųjų bendruomenių chartijos narių susitikimas Žagarėje, kuriame dalyvaus po 10 atstovų iš kiekvienos šalies.

VIDEO: Žagarė - Lietuvos kultūros sostinė.

Lietuvos kultūros sostinės 2015 naujienos, visa renginių programa bei kita informacija bus skelbiama ir nuolat atnaujinama svetainėje www.zagare.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius