Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Violetai Urmanai suteiktas Garbės daktaro vardas

Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (LMTA) ketvirtadienio vakarą įvyko išskirtinės iškilmės. Centrinių rūmų Didžiojoje salėje inauguruotas naujasis Akademijos rektorius prof. Zbignevas Ibelhauptas, o Garbės daktaro (Honoris Causa) vardas suteiktas operos primadonai Violetai Urmanai.
Violeta Urmana
Violeta Urmanavičiūtė-Urmana / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Pianistas, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Zbignevas Ibelhauptas ir  pasaulinio garso dainininkė Violeta Urmana – bendramoksliai, studijavę tuometinėje Lietuvos konservatorijos Fortepijono katedroje. Šiuos du iškilius Lietuvos menininkus vėl draugėn suvedė svarbūs LMTA bendruomenei sprendimai. 2011 m. rugpjūčio mėn. 31 d. penktuoju LMTA rektoriumi išrinktas Zbignevas Ibelgauptas, o 2011 m. gruodžio mėn. 21 d. Senato sprendimu Violetai Urmanai suteiktas garbės daktaro vardas. 

Reikėjo laiko, kad naujasis rektorius, aktyviai pasinėręs į pirmuosius darbus, pradėtų galvoti apie iškilmes, o keleriems metams į priekį numatytuose dainininkės Violetos Urmanos planuose atsirastų vietos kelionei į Lietuvą.

Garbės Daktaro vardo Violetai Urmanai suteikimo iakilmės
Garbės daktaro vardo Violetai Urmanai suteikimo iškilmės

LMTA rektorius Zbignevas Ibelhauptas savo veiklos programą grindžia pamatinėmis vertybėmis: akademijos tapatybės puoselėjimas ir atnaujinimas, atsižvelgiant į naujus kokybinius reikalavimus,  kūrybiškumas ir atvirumas naujoms idėjoms bei praktikoms, profesionalumas ir efektyvi vadyba.

„Šiandien norisi susitelkti į ateities viziją, – sakė Zbignevas Ibelhauptas. – Tai moderni, tradicijas puoselėjanti, prestižinė aukštoji menų mokykla, aktyviai dalyvaujanti Lietuvos ir Europos meninės edukacijos ir kultūros procesuose. Akademijos absolventų pasiekimai išbandomi ir įvertinami žymiausiose pasaulio meno erdvėse – La Scalos ir Gewandhauso scenose, Avinjono teatrinėse aikštelėse ir Berlyno kino salėse. Tai privilegija, o kartu ir atsakomybė, skatinanti stiprinti ir atnaujinti studijų procesą, ugdyti studentų – būsimųjų profesionalių menininkų ir pedagogų – profesines, bendrakultūrines, komunikacines, iniciatyvumo ir kūrybiškumo kompetencijas.“

Violeta Urmana
Violeta Urmana

Inauguracijos ceremonijoje dalyvavo LMTA Tarybos ir Senato nariai, Garbės daktarai, Lietuvos universitetų rektoriai, muzikuos LMTA studentai, dėstytojai ir absolventai.

Per renginį pirmą kartą pristatyta nauja LMTA vėliava, pašventinta Vilniaus Bernardinų bažnyčioje inauguracijos išvakarėse. Naujo LMTA ženklo kūrėjas dailininkas Algimantas Gedgaudas, naudodamas sodrias bordinę ir mėlyną spalvas, sukomponavo iš kelių dalių skydą, kurį laiko dvi mūzos, simbolizuojančios muziką ir teatrą. Ta pati spalvinė gama dominavo specialiai šiai progai sukurtuose dizainerės Sandros Straukaitės iškilmių rūbuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius