Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žemės diena Panevėžyje: kalbos apie taršą ir gyva Žemės figūra

Trečiadienio vidurdienį Panevėžyje, Laisvės aikštėje buvo iškelta Žemės vėliava. Taip Aukštaitijos sostinė paminėjo kovo 20-ąją, kuri visame pasaulyje laikoma Žemės diena.
Žemės diena
Žemės diena / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Prie Panevėžio miesto savivaldybės surengto Žemės dienos minėjimo metu skautai šalia Lietuvos trispalvės ir Panevėžio miesto herbo iškėlė ir Žemės vėliavą. Į Žemės dienos šventę, kaip jau tapo įprasta, susirinko gausus būrys panevėžiečių, o aktyviausiais šventės dalyviais tapo miesto mokyklų moksleiviai.

Sveikinimo žodį tarė miesto vadovai, o apie ekologines problemas ir būtinybę puoselėti gamtą prabilo ir miesto ekologijos skyriaus specialistė Rūta Taučikienė.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Žemės diena
Tomo Markelevičiaus nuotr./Žemės diena

„Šią dieną norėčiau atkreipti visų jūsų dėmesį į mūsų planetoje kylančias problemas. Žmogus ilgą laiką teršė ir niokojo aplinką apie tai net nesusimąstydamas. Visi kartu turime siekti, kad mūsų planeta būtų švaresnė. Pradėti turėtume nuo savo aplinkos“, – sakė ekologė.

Šventę Laisvės aikštėje pagyvino Panevėžio pučiamųjų orkestras „Garsas“. Savo pasirodymus atliko ir miesto mokyklų moksleiviai. Galiausiai šventę vainikavo iš vaikų suformuota Žemės figūra. Ją sukūrė moksleiviai, į viršų iškėlę mėlynus popieriaus lapus.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Žemės diena
Tomo Markelevičiaus nuotr./Žemės diena

Šiemet Žemės diena Lietuvoje minima jau 23-ą kartą. Mūsų šalyje kovo 20-oji Žemės diena paskelbta 1992-aisiais metais, Lietuvos Aukščiausiosios Tarybos sprendimu. Jungtinės tautos Žemės dieną švenčia dar nuo 1971-ųjų. Dabar visame pasaulyje Žemės diena minima daugiau kaip 175 šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius