Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fotografijų su žymiais žmonėmis paroda keičia požiūrį į neįgalius vaikus (nuotraukos)

Ketvirtadienį, gruodžio 2 d., 18 val. Vilniaus prekybos centre „Panorama“ bus atidaryta fotomenininko Algimanto Aleksandravičiaus paroda „neGalios nePaliesti“, kuri yra skirta keisti visuomenės požiūrį į negalią turinčius vaikus. Parodos atidaryme dalyvaus neįgalūs vaikai ir su jais nusifotografavę žinomi kultūros, meno ir televizijos atstovai.
Mykolas ir dainininkas Andrius Mamontovas
Mykolas ir dainininkas Andrius Mamontovas / Algimanto Aleksandravičiaus nuotr.

Parodoje bus eksponuojamos 30 meninių fotografijų, kuriose su negalią turinčiais vaikais nusifotografavo prie iniciatyvos prisidėjusių 20 visuomenėje žinomų žmonių, tokių kaip  Juozas Statkevičius, Marijonas Mikutavičius, Linas Kleiza, Nerijus Juška, Eglė Špokaitė, Andrius Mamontovas, Ričardas Doveika, Rūta Mikelkevičiūtė, Oskaras Koršunovas, Neringa Čereškevičienė, Alfredas Bumblauskas, Liveta ir Petras Kazlauskai, maestro Donatas Banionis, Šešuolėlių dvaro savininkas Raimondas Petrauskas, Evelina Anusauskaitė ir jau daugiau kaip dešimtmetį JAV gyvenantis J.Miltinio mokinys aktorius Petras Steponavičius.

„Ši paroda mums primins, kad žmogaus esmė yra jo viduje, o ne išorėje. Mes turime bendrauti su asmenybe, o ne su kūnu, į kurį žmogus yra įdėtas. Bendrauti su neįgaliais žmonėmis mes turim kaip ir su bet kuriais kitais. Manau, kad tai jiems yra svarbiausia. Apie tai ir kalba paroda“, – sakė parodai nusifotografavęs Andrius Mamontovas.

Algimanto Aleksandravičiaus nuotr./Miglė ir balerina Eglė `pokaitė
Algimanto Aleksandravičiaus nuotr./Miglė ir balerina Eglė Špokaitė

Labdaros ir paramos fondo „Algojimas“ vadovės Aušros Stančikienės teigimu, Lietuvoje jau yra per 30 tūkst. vaikų su negalia. Kasdien vidutiniškai dar šešiems vaikams šalyje nustatoma negalia.

„Vaikų su negalia skaičius auga, o visuomenės požiūris yra pagrįstas daugiau gailesčiu, o ne rūpesčiu. Todėl siekiame atkreipti žmonių dėmesį ir paskatinti juos tapti tais, kurie padeda pagerinti tų vaikų gyvenimo kokybę“, – sakė A. Stančikienė.

Projekto metu surinktos lėšos bus skiriamos neįgalaus vaiko ir jo šeimos sveikatinimo ir sveikatos palaikymo bei negalią turinčio vaiko gyvenimo kokybės pagerinimo programoms, paslaugoms ir priemonėms apmokėti.

„Tai yra viena iš gražių socialinių iniciatyvų prie kurių prisijungiame šiais metais. Daug žmonių galės pamatyti šią parodą ir galbūt tai juos paskatins susimąstyti apie šalia mūsų gyvenančius neįgaliuosius ir apie tai, kaip galėtume jiems padėti“, – kalbėjo prekybos centro „Panorama“ rinkodaros vadovė Aušra Balčiūnaitė.

Pernai prasidėję labdaros renginiai, organizuojami labdaros ir paramos fondo „Algojimas“, šiais metais išaugo į labdaros renginių ciklą „Ištiesk gerumui ranką“. Paroda „neGalios nePaliesti“ yra vienas iš šio ciklo renginių. Paroda prekybos centro „Panorama“ antrame aukšte vyks iki gruodžio 16 dienos.   

Algimanto Aleksandravičiaus nuotr./Andrėja ir madų dizaineris Juozas Statkevičius
Algimanto Aleksandravičiaus nuotr./Andrėja ir madų dizaineris Juozas Statkevičius

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius