-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Aktorės Liutajeva ir Ditkovskytė – kartu gyvenimo bei kuriamo filmo apie Blindą scenoje

Į Mažeikių rajone esantį Renavo dvarą atvyko garsi Rusijoje ukrainiečių kilmės aktorė Tatjana Liutajeva. Čia ji su dukra Agne Ditkovskyte ir garsiais lietuvių aktoriais filmuojasi kuriamoje naujoje istorinėje nuotykių juostoje „Tadas Blinda. Pradžia“.
Aktorė Tatjana Liutajeva ir Agnė Ditkovskytė
Aktorė Tatjana Liutajeva ir Agnė Ditkovskytė / Kristinos Sereikaitės nuotr.

Po daugiau nei dešimtmečio pertraukos Lietuvoje naują vaidmenį kurianti 45 metų T.Liutajeva sako, kad dirbti čia – tarsi šventė. Filme „Tadas Blinda. Pradžia“ ji atlieka dvarininko Bernardo Gruiniaus žmonos Konstancijos vaidmenį.

„Galiu pasakyti, kad retas Rusijos kino filmas suburia tokią stiprią komandą, kokią aš sutikau Lietuvoje. Malonu dirbti su profesionaliais lietuvių aktoriais, operatoriais ir režisieriais. Ypač puikiai jaučiuosi greta aktorių Dainiaus Kazlausko, Vido Petkevičiaus. Tiesą sakant, net baisu pagalvoti, kad ta kūrybinė šventė baigsis ir teks grįžti į įprastą gyvenimo ritmą“, – sakė T.Liutajeva.

Filmas „Tadas Blinda. Pradžia“ bus pirmasis, kuriame ji vaidina su 21 metų dukra A.Ditkovskyte. Verta pastebėti, kad T.Liutajeva filme iš tiesų vaidina A.Ditkovskytės herojės Kristinos motiną.

„Žinoma, šiek tiek keistas jausmas, kad mes filmuojamės kartu. Tačiau mes su Agne esame labai panašios, jautriai jaučiame viena kitą. Dėl to kartu dirbti filmavimo aikštelėje net lengviau”, – tvirtino T.Liutajeva.

Aktorė pastarąjį kartą Lietuvoje vaidino 1999 m. sukurtame režisieriaus V.Navasaičio filme „Kiemas“.

Istorinis nuotykių filmas „Tadas Blinda. Pradžia“ pasakos apie legendinio svieto lygintojo Tado Blindos jaunystę ir įvykius, sukrėtusius Žemaitiją XIX a. Didžiojo lietuvių sukilimo išvakarėse.

Filme „Tadas Blinda. Pradžia“ pagrindinį vaidmenį atlieka Mantas Jankavičius, taip pat vaidina Antanas Šurna, Dainius Kazlauskas, Donatas Banionis, Andrius Kaniava, Vidas Petkevičius, Jokūbas Bareikis ir kiti garsūs bei žiūrovų mėgiami šalies aktoriai. Filmo režisierius – Donatas Ulvydas.

Planuojama, kad filmas didžiuosiuose ekranuose pasirodys 2011 metų pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius