Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Legendinių kino filmų karietos – Kaune ir Šiauliuose (nuotraukos)

Prieš pat lietuviško nuotykių filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ pagrindinius filmavimo darbus jo kūrėjai Kauno bei Šiaulių gyventojams suteikė galimybę įsiamžinti šalia renovuotų istorinių filmo karietų.
Senovinė karieta
Senovinė karieta / Organizatorių nuotr.

Viena jų – itin unikalus istorinis kino rekvizitas – naudota dar kuriant 1972-ųjų televizijos serialą „Tadas Blinda“.

Kaip „15min.lt“ jau rašė, sudūlėjusi karieta, kuria prieš kelis dešimtmečius važinėjo ne tik televizijos serialo „Tadas Blinda“ gražuolė – panelė Kristina, bet ir lietuvių kino klasika tapusio filmo „Velnio nuotaka“ aktoriai, su kitais senais kino rekvizitai jau buvo paruošta sudeginimui. Ją paskutinę akimirką nuo kuriamo laužo išgelbėjo į Lietuvos kino studiją užsukęs naujojo filmo prodiuseris.

„Karieta – ne tik naudingas rekvizitas. Pastaroji – ir Lietuvos kino istorija. Nusprendėme išsaugoti šį filmo atributą, prikelti jį naujam gyvenimui“, – sakė Žilvinas Naujokas, filmo „Tadas Blinda: pradžia“ prodiuseris. Šį istorinį rekvizitą padėjo atnaujinti „Blindos“ alų gaminanti bendrovė „Švyturys-Utenos alus“.

Ši ir dar viena karieta jau restauruotos ir parengtos naujojo nuotykių filmo kūrimui – nušveistos, perdažytos, pakeistomis durelėmis ir atnaujintais vidaus interjerais. Pasak prodiuserio, šios karietos važiuoja kuo puikiausiai, o naująja legendinės transporto priemonės „šeimininke“ bus Kristiną vaidinanti Agnė Ditkovskytė.

Kauniečiai ir Šiauliečiai karietas pamatyti galės didžiausiuose miestų prekybos ir pramogų centruose iki pat birželio vidurio, kai prasidės „Tadas Blinda. Pradžia“ filmavimo darbai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius