-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Premjera! Užsienio profesionalų sukurtas filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ anonsas!

Dar tuomet, kai „Tadas Blinda. Pradžia“ buvo tik filmuojamas, kūrėjai į tai, ką pamatysime didžiuosiuose ekranuose, leido pažvelgti išplatinę filmo „tyzerį“.
Filmas „Tadas Blinda. Pradžia“
Filmas „Tadas Blinda. Pradžia“ / TAURAS FILMS nuotr.

Dabar, kai iki filmo premjeros, įvyksiančios jau rugsėjo 23 dieną, liko mažiau nei trys mėnesiai, pristatome naujausią ir vienintelį istorinės nuotykių juostos anonsą.

„Tai ilgiausias itin kruopščiai atrinktų filmo vaizdų rinkinys, kurį bus galima pamatyti nuo pat „Tadas Blinda. Pradžia“ kūrimo pradžios iki premjeros. Daugiau filmo kadrų pamatysite jau tik kino teatruose“, – sako režisierius Donatas Ulvydas.

„Jau ne pirmą kartą tenka nustebti, kaip profesionaliai ir rimtai į šį filmą žiūri filmo kūrėjai. Anonse per kelias minutes atskleista juostos „Tadas Blinda. Pradžia“ dvasia, jausmas. Žiūrėdamas negalėjau patikėti, kad tai lietuviško, o ne kokio milijoninio biudžeto holivudinio veiksmo filmo anonsas. Tiesa, jis gal labiau veiksmo scenų kiekiu į kino teatrus vilios vyrus, mėgstančius mūšių scenas, kaskadinius triukus, tačiau moterys gi ir taip puikiai žino, kad šalia veiksmo filme bus ir jausminga Tado bei Kristinos meilės istorija“, – sakė pagrindinį Tado Blindos vaidmenį atlikęs Mantas Jankavičius.

Pasak filmo autorių, anonsą kurti buvo stengtasi kiek kitaip nei įprastai gimsta lietuviško kino reklaminiai filmukai, todėl šis svarbus filmo atributas buvo patikėtas užsienio specialistams.

„Sprendimas nebijoti ieškoti ir dirbti drauge su profesionalais iš užsienio pasiteisino. Įvairių sričių žinovai padėjo nuo pat scenarijaus kūrimo etapo, iš kitų mokėmės anonso kūrimo paslapčių, vėliau jie patarinėjo ir reklamos strategijos klausimais. Būtent todėl mūsų anonsas skirsis nuo kitų – nebus lėtas, jame pamatysite daug veiksmo, taip pat išduosime net keletą siužeto vingių“, – sako „Tadas Blinda. Pradžia“ prodiuseris Žilvinas Naujokas.

VIDEO: "Tadas Blinda. Pradžia" anonsas

„Tokia praktika, kad filmams anonsus kuria profesionalai „iš šono“, pasaulyje taikoma jau senokai. Filmo kūrybinė grupė taip gerai žino kiekvieną sceną bei akcentą, kad būtų itin sudėtinga objektyviai atrinkti tuos kelis kadrus, kurie iškart intriguoja, perduoda reikiamą žinutę ir atspindi išskirtinius momentus. O jei šio darbo imasi su filmo gamyba nesusijęs žmogus, kuris baigė mokslus apie tai, kaip kurti filmams anonsus, iškart atsiranda tiesos faktorius. Jis geriausiai atspindi žiūrovo lūkesčius, nes pats filmą būna matęs kaip žiūrovas“, – apie anonso kūrimo subtilybes pasakoja D.Ulvydas.

Režisieriaus teigimu, didžiulis įvertinimas yra tai, jog filmo kūrėjų bei anonsus „lipdančių“ specialistų nuomonės atrenkant svarbiausius juostos akcentus sutapo: „Džiaugiuosi, kad matėme filmą panašiai. Profesionalų sukurto anonso „stuburas“ mus tenkino, todėl toliau prie montažo sėdome patys. Sudėjome papildomus kadrus, parinkome filmui ir rinkai labiau priimtinus montažinius sprendimus, taip pat itin didelį dėmesį skyrėme muzikai. Ž.Naujokas net kelerius metus domėjosi, kokia muzika naudojama anonsams, kur jos įsigyti. Galiausiai patį tinkamiausią variantą pasiūlė tie patys užsieniečiai, tad užteko tik nusipirkti teises į muziką.“

3 milijonus litų kainavęs istorinis nuotykių filmas „Tadas Blinda. Pradžia“ pasakos apie legendinio svieto lygintojo Tado Blindos jaunystę. Veiksmas žiūrovus nukels į 1861 m. vasarą, kai baudžiavos panaikinimą apraizgiusios politinės intrigos atokiame Žemaitijos kaime netikėtai virto skerdynėmis. Pagrindinius ir epizodinius vaidmenis filme atliks 48 aktoriai, daugiau nei šimtas statistų. Jau dabar laukiamiausia šių metų lietuviška juosta vadinamame filme vaidina Mantas Jankavičius, Agnė Ditkovskytė, Antanas Šurna, Dainius Kazlauskas, Tatjana Liutajeva, Andrius Kaniava, Vidas Petkevičius, Jokūbas Bareikis, Mykolas Vildžiūnas ir kiti garsūs bei žiūrovų mėgstami aktoriai.

„Tadas Blinda. Pradžia“ didžiuosiuose ekranuose pasirodys jau rugsėjo 23 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius