-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Susipažinkite su filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ personažais: Snegiriovas

Nors filmus dažniausiai puošia bei didžiausio dėmesio sulaukia pagrindiniai veikėjai, jau rugsėjo 23 dieną į kino teatrus atkeliausiančiame filme „Tadas Blinda. Pradžia“ neliks nepastebėti ir itin ryškūs epizodiniai personažai. Vienas jų – žymaus aktoriaus Antano Šurnos įkūnytas caro kariuomenės karininkas Snegiriovas. Beje, šis herojus ne tik ryškus, bet ir komiškas.
Antanas Šurna filme „Tadas Blinda. Pradžia“ įkūnijo Snegiriovo personažą
Antanas Šurna filme „Tadas Blinda. Pradžia“ įkūnijo Snegiriovo personažą / Filmo plakatas

„Rotmistras Snegiriovas vadovauja papildomam daliniui, kurį Muravjovas (akt. Donatas Banionis) per Lietuvoje veikiančius savo žmones pasiunčia į Žemaitiją malšinti įsiplieskusio mužikų maišto. Tačiau tikroji jo užduotis – ne tik nestabdyti neramumų, bet ir toliau kurstyti ugnį. Deja, šią užduotį įvykdyti pasirodo gan sunku, nes jau pirmame susirėmime Snegiriovas gauna kulką į... Na, tokią vietą, kuri jam sukelia pakankamai daug nepatogumų, o žiūrovui dovanoja keletą linksmų akimirkų“, – pasakoja „Tadas Blinda. Pradžia“ scenarijaus autorius Jonas Banys.

Būtent susidūrimas su Snegiriovu padeda dvarininkui Bernardui Gruiniui (akt. Vidas Petkevičius) atsitokėti iš metų metus trukusio sąstingio ir pasirinkti, kieno jis pusėje.

„Šis personažas labai ryškus ir, manau, suteiks žiūrovams daug malonių akimirkų. Norėjome šiam vaidmeniui turėti labai stiprų atlikėją, todėl pas Antaną Šurną su režisieriumi Donatu Ulvydu ėjome dar neturėdami filmo scenarijaus. Esame dėkingi šiam puikiam aktoriui ne tik už tai, kad sutiko prisijungti prie mūsų komandos, bet ir už visą pagalbą, kurios sulaukėme tobulindami scenarijų“, – pasakoja J.Banys.

Aktoriaus patirtį bei pagalbą ypatingai vertina ir režisierius Donatas Ulvydas: „Man, kaip režisieriui, aktorius A.Šurna yra mokytojas. Visomis prasmėmis. Jis mane mokė ir vis dar moko ne tik profesinių ypatumų, bet ir daugelio gyvenimiškų tiesų supratimo. Aktorius – tikras guru. Man didžiulė garbė, kad galiu su juo dirbti.“

Antanas Šurna – legendinis lietuvių aktorius, sukūręs daug įsimintinų vaidmenų. Baigė Valstybinės Lietuvos konservatorijos teatro fakultetą, ten dirbo dėstytoju. Vėliau persikėlė į Šiaulių dramos teatrą, šiuo metu nuo pat jo įsikūrimo dienos dirba Valstybiniame Jaunimo teatre.

Aktorius vaidina ne tik teatre, bet ir televizijoje bei kine. Itin ryškius vaidmenis sukūrė filmuose „Ave Vita“ (1970, rež. A. Grikevičius), „Herkus Mantas“ (1974, rež. M. Giedrys), „Sodybų tuštėjimo metas“ (1976, rež. A. Grikevičius), „Kelionė į rojų“ (1980, rež. A. Žebriūnas), „Riešutų duona“ (1980, rež. A. Žebriūnas), „Moteris ir keturi jos vyrai“ (1983, rež. A. Puipa), „Žalčio žvilgsnis“ (1990, rež. G. Lukšas), „Giminės“ (1993, rež. S. Vosylius), „Elzė iš Gilijos“ (2000, rež. A. Puipa), „Pilotas“ (2008, rež. S. Vosylius) ir kt.

Graži ta Lietuva. Tik lietuvių joje per daug... Po beveik 40 metų pertraukos nuo Vytauto Tomkaus tapimo iki šiol minima legenda, jau šių metų rugsėjo 23 dieną pirmasis lietuviškas istorinis veiksmo filmas Nepriklausomoje Lietuvoje „Tadas Blinda. Pradžia“ pagaliau atkeliauja į kino teatrus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius