-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Susipažinkite su „Tadas Blinda. Pradžia“ personažais: Gruinius

Iki premjeros likus lygiai mėnesiui, laukiamiausio šių metų lietuviško filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ kūrėjai kviečia susipažinti su dar vienu personažu ir skelbia jo charakterinio plakato premjerą.
Vidas Petkevičius filme „Tadas Blinda. Pradžia“ sukūrė Gruinio personažą
Vidas Petkevičius filme „Tadas Blinda. Pradžia“ sukūrė Gruinio personažą / Filmo plakatas

„Bernardas Gruinius – niekuo neypatingas Žemaitijos dvarininkas. Jo dvaras – nedidelis, nereikšmingas ir šiaip jau beveik paleistas vėjais. Jis nėra nei per daug geras, nei blogas. Tiesiog pavargęs žmogus, plaukiantis pasroviui. Bernardas Gruinius ir pats būtų niekuo neypatingas, jei ne paslaptis, kurią jis saugo jau penkiolika metų. Būtent ta paslaptis sugriovė jo šeimą, pakirto jo sveikatą, nualino jo ūkį, o jį patį iš tvirto, gyvenimu besimėgaujančio vyro pavertė varganu šešėliu“, – pasakoja filmo scenarijaus autorius Jonas Banys.

Viskas pasikeičia, kai apylinkėse kyla išprovokuotas valstiečių maištas, o caro kariuomenės būriai pradeda siaubti aplinkinius kaimus. Matydamas rinktinių smogikų sėjamą mirtį, Bernardas Gruinius suvokia, jog susitaikymas ir nuolankumas gali atnešti tik pražūtį.

„Manau, kad Gruinius – atlaidus žmogus. Kad ir kaip jį apgaudinėja žmona, jis jai atleidžia. Atleidžia dėl šeimos, dėl dukters. Tuo mes su Bernardu ir panašūs: abu manome, kad išsaugoti brangią visuomenės ląstelę šeimą – itin svarbu. Labai norėčiau, kad būtent to iš mano herojaus pasimokytų ir žiūrovai“, – savo personažą apibūdina V.Petkevičius.

Vidas Petkevičius – puikiai pažįstamas lietuvių teatro ir kino aktorius. Baigė Lietuvos konservatoriją (dabar – Lietuvos muzikos ir teatro akademija), šiuo metu vaidina Valstybiniame jaunimo teatre, E.Nekrošiaus spektakliuose, svarbių vaidmenų sukūrė O.Koršunovo ir kituose šalies teatruose. Atliko vaidmenis roko operose „Jesus Christ Superstar“, „Peer Gynt“, muzikiniuose spektakliuose „Ugnies medžioklė su varovais“, „Meilė ir mirtis Veronoje“. Aktorius yra išleidęs dainų albumą „Keleivis“, pasaką-miuziklą „Bebenčiukas ir kvailutė“ .

V.Petkevičius į kino istoriją pateko suvaidinęs filmuose „Kelionė į rojų“ (1980, rež. A.Žebriūnas), „Moteris ir keturi jos vyrai“ (1983, rež. A.Puipa), „Amžinoji šviesa“ (1987, rež. A.Puipa), „Savaitgalis pragare“ (1987, rež. V.Žalakevičius), „Žalčio žvilgsnis“ ir „Mėnulio Lietuva“ (1990 ir 1997, rež. G.Lukšas), „Laiko sergėtojas“ (2004, rež. R.Crombie), „Tėvai ir vaikai“ (2005, rež. A.Gluskinas), „Gyvenimo obuolys“ (2006, rež. T.Vidmantas), „Bergenas“ (2009, rež. A.Blaževičius) ir kt.

Kai į duris pasibeldžia praeities vaiduokliai, kai kiemą mina svetima kariuomenė, kai ilgus metus kerojęs blogis kėsinasi į viską, kas tau brangu – tuomet nelieka nieko kito, tik žengti paskutinį žingsnį. Iki filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ premjeros liko vos mėnuo. Pasimatysime kino teatruose jau rugsėjo 23 dieną!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius