Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Susipažinkite su „Tadas Blinda. Pradžia“ personažais: Motiejus

Praėjusią savaitę 15min.lt skaitytojai jau turėjo galimybę pirmieji susipažinti su priešo įrankiu tapusiu Janeku Razumovskiu (akt. Mykolas Vildžiūnas), tuščiagarbiu menkysta Edmundu (akt. Dainius Kazlauskas), auksiniame „tvartelyje“ be vyro šilumos gyvenančia Konstancija (akt. Tatjana Liutajeva) bei komiškuoju rotmistru Snegiriovu (akt. Antanas Šurna). Šią savaitę jūsų laukia susitikimai su kitais jau rugsėjo 23 dieną kino teatruose pasirodysiančio ilgai laukto filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ herojais bei jų charakterinių plakatų premjeros.
Jokūbas Bareikis filme „Tadas Blinda. Pradžia“ įkūnijo Motiejų
Jokūbas Bareikis filme „Tadas Blinda. Pradžia“ įkūnijo Motiejų / Filmo plakatas

Siūlome pažintį su Motiejumi, kurį juostoje suvaidino žymus jaunosios kartos aktorius Jokūbas Bareikis.

Motiejus – geriausias Tado Blindos (akt. Mantas Jankavičius) draugas. Jei gyventų idealiame pasaulyje, maištininkų vadu turėtų tapti jis.

„Jis tas gerasis lietuvis, kuris viską laiko ant savo pečių. Jis atsakingas, rimtas, suvokiantis tikrovę, žinantis, kad nėra idealaus pasaulio, todėl nepraktiškas svajones yra linkęs iškeisti į naudingus daiktus“, – pasakoja filmo scenarijaus autorius Jonas Banys.

Suvokdamas, jog dėl vėjavaikiško Tado elgesio kenčia niekuo dėti žmonės, Motiejus stengiasi tapti savotišku draugo sąžinės balsu. Jam skaudu, kad žmonės buriasi aplink niekuo nenusipelniusį nutrūktgalvį, kuris, užuot kovojęs už teisybę, kirkina didžiausio maištininkų priešo dukrą. Dviejų draugų, dviejų skirtingų pasaulėžiūrų priešprieša išprovokuoja vieną svarbiausių filmo konfliktų.

Filmo režisierius Donatas Ulvydas Motiejų vadina „labai pagrindiniu“ juostos herojumi: „Žinojau, kad Blindos personažas atsiskleis tik Motiejaus kontekste. Todėl šiam vaidmeniui itin jautriai rinkau aktorių. Jokūbas viltis pateisino daugiau nei maksimaliai, jei atvirai, tai ne kasdien galima sutikti tokį jauną ir jau tiek patirties kine turintį profesionalų aktorių.“

„Motiejus – tikras geras kaimo žmogus, nuo mažens augęs prie žemės. Kasdienis sunkus darbas išugdė jį užsispyrusį, darbštų ir sąžiningą. Žemė jam, kaip ir daugeliui to meto žmonių – ne šiaip maisto šaltinis, bet visas gyvenimas Todėl pasirodžius caro kareiviams, viskas įgyja ir kitą prasmę – žemė tampa laisvės simboliu. Laisvės, kuri savyje talpina labai daug: tai ir šeima, ir gimtosios vietos, vaikystės prisiminimai, tėvynė. Kova tampa gyvybiškai svarbi. Kokia prasmė pasiduoti ir gyventi praradus viską, kas tau brangu?“, – apibūdindamas savo personažą, retoriškai klausia J.Bareikis.

Jokūbas Bareikis – teatro, kino bei televizijos aktorius. Studijavo aktorinį meistriškumą Lietuvos muzikos ir kino akademijoje (rež. R.Tumino kurse). Nuo 2002 metų vaidina Vilniaus mažajame teatre, kuria vaidmenis kine bei populiariuose televizijos serialuose.

Žymų jaunosios kartos aktorių galima pamatyti nusifilmavusį filmuose „Nauji Robino Hudo nuotykiai“ (2005, rež. Z.Weintraubas), „Vizos 6000 gyvybių“ (2005, rež. T.Watanabe), „42” (2007, rež. M.Martinsonas) ir kt.

Kai gyveni draugo šešėlyje, tenka nuryti daug nuoskaudų. O kaip nuryti išdavystę? Laukiamiausia šių metų lietuviško kino premjera vadinamas „Tadas Blinda. Pradžia“ kino teatruose – jau nuo rugsėjo 23 dienos!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius