Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Susipažinkite su „Tadas Blinda. Pradžia“ personažais: Tadas Blinda

Per praėjusias porą savaičių portalo 15min.lt skaitytojai pirmieji turėjo progą pamatyti naujausius, charakterinius, filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ plakatus ir artimiau susipažinti su istorinės nuotykių juostos herojais. Šiandien iki premjeros, kuri įvyks jau rugsėjo 23 dieną, likus mažiau nei mėnesiui, pristatome paskutinį ir patį svarbiausią filmo personažą – Tadą Blindą, kurį suvaidino Mantas Jankavičius.
Mantas Jankavičius filme „Tadas Blinda. Pradžia“ atliko pagrindinį vaidmenį
Mantas Jankavičius filme „Tadas Blinda. Pradžia“ atliko pagrindinį vaidmenį / Filmo plakatas

„Nieko nuostabaus, kad Tadą Blindą žmonės vis dar tapatina su Tomkumi. Tačiau noriu dar kartą pakartoti: filme „Tadas Blinda. Pradžia“ bus vaizduojama svieto lygintojo jaunystė. Mūsų juostoje T.Blinda – vos išaugęs iš paauglystės, iki šiol nesusidūręs su ypatingais likimo išbandymais, kol kas neturintis jokių atsakomybių. Jis gyvena linksmai bei nerūpestingai, nekuria didelių ateities planų. Galima sakyti, jog didžiuosiuose ekranuose pamatysime tą Tado Blindos virsmą svieto lygintoju arba, kaip daugelis mėgsta sakyti, Tomkumi“, – teigia „Tadas Blinda. Pradžia” scenarijaus autorius Jonas Banys.

Užgriuvus tikrovei, prasideda įdomiausias herojaus etapas, kai jam reikia pradėti reaguoti į tai, kas vyksta aplink. Kol kas Tadas – joks didvyris, nekeliantis sau tikslų apie laisvę, lygybę, kovą dėl teisingumo. Jaunuoliui į tai kol kas – nusispjauti, jis tiesiog nori gyventi savo ramų gyvenimą.

Anot scenarijaus autoriaus, viskas pasikeičia, kai dėl jo pradeda nukentėti žmonės, aplink vaikiną ima burtis gandų prisiklausę žmonės: „Tuomet Tadas supranta, jog jis yra atsakingas ne tik už save ir savo nerūpestingą būtį, bet ir už daugelio žmonių gyvybes. Taigi legenda gimsta iš nieko, o Tado žmogiškosios savybės – dora, teisybė, gėrio suvokimas – iš esmės ir leidžia jam ta legenda tapti.“

Daugelis nustebo, kad šis vaidmuo buvo pasiūlytas patirties kine neturinčiam dainininkui Mantui Jankavičiui, tačiau filmo autoriai šiuo pasirinkimu nė akimirką nesuabejoja, o dabar, kai filmas jau beveik keliauja į kino teatrus, sako, jog nieko kito šiam vaidmeniui ir nebeįsivaizduoja.

„Scenarijus buvo pradėtas kurti likus dvejiems metams iki filmavimų pradžios, todėl scenos buvo rašomos bandant pastatyti herojų į tam tikras situacijas, kurios kyla jam atsidūrus vienokiame ar kitokiame veiksme. Mėginome suprasti, kaip jaustųsi toks žmogus, kaip mes jaustumėmės tokioje situacijoje. Kai susirikiavo visa seka, ėmėme galvoti, kas elgtųsi būtent taip. Kai filme sutiko filmuotis Mantas, jokie vaizdo bandymai nebuvo atliekami, nes tai buvo tas žmogus, kurio norėjau. Tai nėra kovų ir gyvenimo užgrūdintas žmogus, mes specialiai ieškojome asmenybės, galinčios įtikinamai parodyti virtimą iš jauno nerūpestingo žmogaus į istorinį svieto lygintoją. Kaip mums tai pavyko – pamatysite filme“, – intriguoja režisierius Donatas Ulvydas.

Mantas Jankavičius – garsus Lietuvos populiariosios muzikos dainininkas. Vilniaus konservatorijoje 4 metus mokėsi groti trombonu. Yra išleidęs tris solinius albumus. Teatre debiutavo A.Cholinos modernaus šokio spektaklyje, taip pat atliko Romeo partiją miuzikle „Meilė ir mirtis Veronoje“, o miuzikle „Paryžiaus katedra“ vaidino Kvazimodą.

Vaidmuo filme „Tadas Blinda. Pradžia“ bus pirmasis Manto išbandymas kine, kuriam aktorius rimtai rengėsi jau nuo 2009-ųjų metų.

Vieni Tadą Blindą vadino plėšiku, kiti – svieto lygintoju. Nedaugelis pažinojo jį kaip žmogų. Ir vos keli galėtų papasakoti, kas iš tiesų įvyko Luokės apylinkėse tą neramią 1861-ųjų vasarą.

Šiemet laukiamiausia lietuviško kino premjera, istorinis nuotykių filmas „Tadas Blinda. Pradžia“ – jau rugsėjo 23 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius