Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aleksandrui Rubinovui – premija tarptautiniame monospektaklių festivalyje „Monoklis“

Sausio 26 d. – vasario 9 d. Sankt Peterburge (Rusija), teatre „Baltijskij dom“, vyko VIII tarptautinis monospektaklių festivalis „Monoklis“. Jame dalyvavęs Kauno kamerinis teatras į Lietuvą parsivežė apdovanojimą.
 „Koba“ yra pasakojimas apie Jozifo Stalino asmenybės paradoksus bei despotišką jos esmę.
„Koba“ yra pasakojimas apie Jozifo Stalino asmenybės paradoksus bei despotišką jos esmę. / Kauno kamerinio teatro nuotr.

Šis festivalis vyksta kas antri metai ir gyvuoja nuo 1997 m. Jame suteikiama unikali galimybė aktoriams parodyti savo talentą, o žiūrovams – pamatyti visą būrį esamų ir būsimų scenos žvaigždžių. Daug žinomų aktorių – Eugenijus Griškovecas, Aleksejus Devotčenko, Sergejus Barkovskis, Igoris Larinas – pirmą kartą atsiskleidė būtent „Monoklio“ festivalyje.

Šiemet festivalio tarptautinės programos geografija buvo itin plati – nuo Sibiro iki Balkanų. Ji pristatė ryškiausius spektaklius iš Baltarusijos, Belgijos, Bulgarijos, Didžiosios Britanijos, Graikijos, Gruzijos, Italijos, Latvijos, Lietuvos, Makedonijos, Olandijos, Norvegijos, Lenkijos, Rusijos, Ukrainos, Suomijos, Kroatijos, Švedijos, Estijos.

Lietuvai atstovavo Kauno kamerinio teatro aktorius Aleksandras Rubinovas, suvaidinęs spektaklį „Koba“, sukurtą pagal E.Radzinskio apsakymą (rež. S.Rubinovas).

Kauniečio aktoriaus pasirodymas buvo itin sėkmingas ir pelnė vieną iš festivalio premiją. antroji teko aktorei Jelenai Birger (Sank-Pterburgas, Rusija) už spektaklį „3D“, o trečioji premija įteikta Jurijui Andriuščenko (Kišiniovas, Moldova) už spektaklį „Aleksandras Vertinskis. Ponų balius“.

Komisijos ir žiūrovų įvertintas spektaklis „Koba“ yra vienas naujausių Kauno kamerinio teatro spektaklių. Tai pasakojimas apie Jozifo Stalino asmenybės paradoksus bei despotišką jos esmę. Apie J.Staliną, savo bičiulį ir bendražygį, pasakoja jo jaunystės draugas, besidalinęs ir duonos rieke, ir revoliucijos pergalės džiaugsmu. Jie gerbė ir mylėjo vienas kitą, bet pamažu meilė ir atsidavimas virto baime, kurioje gimsta diktatoriai ir vykdomi patys baisiausi nusikaltimai. Tai – pasakojimas apie baimę, kuri sunaikina visa, kas žmogiška.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius