Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eimuntas Nekrošius Varšuvos nacionaliniame teatre režisuos Adomo Mickevičiaus „Vėlines“

Garsusis Lietuvos teatro režisierius, žinomas visame pasaulyje savo unikaliais spektakliais Eimuntas Nekrošius Varšuvos nacionaliniame teatre režisuos Adomo Mickevičiaus „Vėlines“. Kaip remdamasis agentūra PAP praneša e-teatr.pl, jau parengti dekoracijų maketai, įsibėgėjo ir aktorių atranka. Režisierius tikina, kad jam šis darbas – iššūkis ir garbė.
Režisierius Eimuntas Nekrošius
Režisierius Eimuntas Nekrošius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Spektaklis skirtas 2015 metais minimoms 250-osioms Lenkijos viešojo teatro metinėms. „Jau turime parengtus dekoracijų maketus. Darbus turėjau pradėti prieš Naujuosius metus, bet dėl sveikatos problemų viskas sustojo. Dabar bandau grįžti į gyvenimą ir realizuoti planus“, – sakė E.Nekrošius.

Aktorių atranką ketinama pabaigti dar žiemą, o pavasarį prasidės repeticijos. E.Nekrošius prisipažįsta nemokąs lenkų kalbos, bet esą tai jam netrukdo rasti bendrą kalbą su aktoriais, net kai šalia nėra vertėjo. Darbo patirties Lenkijoje režisierius turi, prieš kelerius metus jis Didžiajame nacionaliniame operos teatre statė Pawelo Szymanskio operą „Qudsija Zaher“.

Nacionalinio teatro kvietimą E.Nekrošius sakė priėmęs su džiaugsmu, tačiau neslėpė, kad tai tikras iššūkis – šiame teatre „Vėlinės“ jau ne kartą statytos, be to, kartais visi labai stengiasi, labai daug dirba, o rezultatas išeina ne toks, kokio norisi.

E.Nekrošius garsėja savo spektakliais, kuriuose gausu simbolikos ir metaforų. Taip turėtų būti ir šį kartą. „Tikrai eisiu asociacijų keliu. Taip dirbu ir jau nepasikeisiu“, – tvirtina jis.

Tikrai eisiu asociacijų keliu. Taip dirbu ir jau nepasikeisiu, – tvirtina Eimuntas Nekrošius.

Kokios trukmės bus naujasis spektaklis, dar nėra žinoma, greičiausiai bus trijų dalių, nes norima apimti visą A.Mickevičiaus kūrinį.

E.Nekrošius „Vėlines“ dar devintajame praeito amžiaus dešimtmetyje, sovietmečiu, norėjo statyti Valstybiniame jaunimo teatre Vilniuje, tačiau jam nebuvo leista. Priežastys nenurodytos, bet pats režisierius teigė jas supratęs – juk tai antirusiškas, antiimperialistinis kūrinys.

Visame pasaulyje žinomas teatro režisierius yra pastatęs tokius veikalus kaip „Hamletas“, „Faustas“, „Makbetas“, „Dieviškoji komedija“, „Otelas“ ir kt. Jis yra dalyvavęs ne viename teatro festivalyje, susižėręs daugybę apdovanojimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius