Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius kviečia boikotuoti kontroversiškus spektaklius „Sirenų“ festivalyje

Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius paragino tikinčiuosius ir visus geros valios žmones nelankyti kontroversiško spektaklio, įtraukto į teatro festivalio „Sirenos“ repertuarą, praneša portalas bernardinai.lt.
Sigitas Tamkevičius
Sigitas Tamkevičius / „Scanpix“ nuotr.

Arkivyskupas kreipėsi į žmones homilijoje, kurią penktadienį, rugsėjo 28 d. pasakė Šiluvoje. Jis kvietė tikinčiuosius bei visus geros valios žmones nelankyti Lietuvos nacionalinio dramos teatro Vilniuje rodomų spektaklių, kurie „niekina Viešpaties Veido atvaizdą ir ypač skaudina krikščionis, nes mums šis Veidas ypatingai brangus – kaip Tėvo ir Motinos.“

Festivalyje šiais metais bus rodomi trys užsienio kūrėjų spektakliai. Tai Michaelio Schröderio spektaklis „Apie gyvenimo trumpumą“, Rodrigo Garcia „Mirtis ir reinkarnacija į kaubojų“ ir Romeo Castellucci „Apie Dievo sūnaus veido koncepciją“. Itin kontroversiškais vertinimais pasižymi pastarųjų dviejų jau ne pirmą kartą į Lietuvą atvykstančių režisierių spektakliai. Dėl spektaklio R. Castelluccci „Apie dievo sūnaus veido koncepciją“ vyko protestai Belgijoje ir Prancūzijoje, Paryžiuje dėl į sceną įsiveržusių protestuotojų spektaklis buvo nutrauktas.

Tuo tarpu „Sirenų“ atstovai šeštadienį išplatino pareiškimą, kuriame ragino nespręsti apie meno kūrinį iš vieno fragmento. „Meno laisvė yra nekvestionuojama. Tikėjimas nereiškia, kad į religiją privaloma žvelgti dogmatiškai“, – pranešime spaudai buvo cituojami organizatoriai. 

Anksčiau pasipiktinimą spektakliu buvo išreiškusi ir Seimo narė Vilija Aleknaitė-Abramikienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius