-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno centre triukšmingai pristatyta spektaklio premjera pagal ukrainiečio Serhijo Žadano romaną „Depeche mode“

Laisvės alėją penktadienio vidurdienį lėktuvas iš dangaus pažėrė šūsnį lankstinukų, pristatančių Kauno nacionalinio dramos teatro premjerą „Kartu“. Būrelis jaunuolių per megafoną šaukė spektaklio pavadinimą „Kartu“ ir laikė plakatą „Ar jau atsikratėme tarybinių šiukšlių" , o aktoriai važinėjo nedideliame sunkvežimyje ir kvietė praeivius į naująjį spektaklį.
Premjeros "Kartu" pristatymas Laisvės alėjoje
Premjeros "Kartu" pristatymas Laisvės alėjoje

Kai kurie praeiviai piktinosi šiukšlinama Laisvės alėja. Tuo tarpu aktorius Saulius Čiučelis mano, kad pasipiktinimo gali sulaukti ir pats spektaklis. „Girdėjau praeivius sakančius „Taip negalima“, galbūt tokius žodžius išgirsime ir po premjeros. Tai nepatogus žiūrovui spektaklis, nes jis neturės saugaus atstumo nuo aktorių ir bus įtrauktas į veiksmą. Bet tikiuosi, kad šis kūrinys privers susimąstyti ir galiausiai dauguma pripažins, kad tai buvo įdomu“, – kalbėjo aktrorius.

Tai nepatogus žiūrovui spektaklis, nes jis neturės saugaus atstumo nuo aktorių ir bus įtrauktas į veiksmą.

Inscenizacijos autorė Laura Udrienė džiaugėsi, kad režisierius Artūras Areima jai pasiūlė pritaikyti scenai Serhijo Žadano romaną „Depeche Mode“. „Esu iš tos kartos (man 25 metai), kuri jautė jau tik sovietmečio alsavimą, žinojo apie jį iš savo tėvų, kuriems tas lūžio laikas buvo labai sudėtingas – sena santvarka griūva, o kaip gyventi naujomis sąlygomis – visiškai neaišku. Kūrinys apie tai, kad tokiomis sąlygomis būtina laikytis vieniems kitų, būti kartu“, – kalbėjo L.Udrienė.

Ukrainiečių rašytojo Serhijo Žadano romanas „Depeche Mode“ į lietuvių kalbą buvo išverstas 2008 m.

Rašytojas neseniai Kauno teatralams atsiuntė laišką, kuriame atvirai pasakoja apie šiandieninės Ukrainos įvykius ir išsako savo pilietinę poziciją. „Ukraina šiandien išgyvena tikriausiai pačias tragiškiausias dienas savo modernioje istorijoje“, – laiške rašo S.Žadanas.

Kovo 1 d. Charkove, gimtajame vertėjo ir rašytojo S.Žadano mieste, vykusio taikaus Maidano aktyvistų mitingo metu jis buvo sužeistas ir šiuo metu gydosi.

S.Žadano teigimu, Ukraina išgyvens šį laikotarpį, nes jos piliečiai gali susivienyti vardan jų laisvės ir nepriklausomybės gynimo: „Aš suprantu, kad mūsų laukia labai sunkus metas, tačiau vis tiek tikiu savo tautiečių kantrybe ir valia. Ir svarbiausia – jų meile savo šaliai“, – įsitikinęs rašytojas.

S. Žadanas  romane „Depeche Mode“ be sentimentų, maištingai ir drąsiai vaizduoja postsovietinės kartos dabartį, prabyla apie jos santykį su praeitimi – ne senelių ar istorijos vadovėlių primestą, o tikrąsias patirtis, nepamirštas ir iki šiandien tebelydinčias mūsų visuomenę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius