-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno kamerinio teatro naujuoju meno vadovu paskirtas Aleksandras Rubinovas

Kauno kamerinis teatras 2014-uosius kūrybinius metus pradeda su nauju teatro meno vadovu.
Aleksandras Rubinovas
Aleksandras Rubinovas / Kauno kamerinio teatro nuotr.

Po režisieriaus ir meno vadovo Stanislovo Rubinovo mirties, teatro kūrybinį braižą formuos jo sūnus aktorius ir režisierius Aleksandras Rubinovas.

„Skirti A. Rubinovą meno vadovu – logiškas tęstinumas. Nuo 1980 metų kartu su S. Rubinovu jis formavo teatro veidą, užsiėmė pedagogine veikla, ugdė aktorius, pastatė per 20 spektaklių, – sakė Kauno kamerinio teatro direktorius Egidijus Tamošiūnas.

Naujasis meno vadovas teigia, kad teatras turėtų tapti atviresnis naujoms idėjoms, tačiau kamerinio teatro principai bus išlaikyti.

„Man tai didžiulė atsakomybė, nes Kauno kamerinis teatras siejamas su Stanislovo Rubinovo vardu. Nors didžiąją gyvenimo dalį kartu brandinome ir įgyvendinome įvairius sumanymus, tačiau mano teatrinis braižas bus neišvengiamai kitoks.

Be to, nenorėčiau atsisakyti aktoriau profesijos. Režisuoti ir pačiam vaidinti – nepakeliama našta. Žinoma, jau turiu minčių, kokius spektaklius statysiu, tačiau turėsime daugiau bendradarbiauti ir su kviestiniais režisieriais, – sakė A. Rubinovas.

A. Rubinovas gimė 1956 m. Vilniuje. 1975 m. įstojo į Maskvos teatro institutą (GITIS, kurso vadovas Josifas Tumanovas), kurį baigė 1979 m. ir įgijo dramos ir kino aktoriaus specialybę. 1979 – 1980 m. dirbo Kauno dramos teatre, vadovaujant režisieriui Jonui Vaitkui.

Nuo 1980 m. – Jaunimo teatro – studijos, vėliau Kauno jaunimo kamerinio teatro, dabar – Kauno kamerinio teatro aktorius ir režisierius. Sukūrė apie 60 vaidmenų.

2000 – 2003 metais dirbo Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Kauno fakultete, kur vadovavo operos studijai ir dėstė aktorinį meistriškumą.

Nuo 2009 m. – tarptautinio vieno aktoriaus teatro festivalio „Mano Baltija“ sumanytojas ir direktorius. A. Rubinovas yra pelnęs Lietuvos ir tarptautinių teatrinių apdovanojimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius