-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keistuolių teatras gyvena premjeros nuotaikomis

Keistuolių teatre šiomis dienomis jau dėliojami paskutiniai spektaklio „Vasarotojai“ štrichai. Įspūdingus dailininkės Ramunės Skrebūnaitės kostiumus aktoriai jau pasimatavo, o scenografijos detalės keliauja į šviežiomis lentomis išklotą sceną. Jau šį savaitgalį (vasario 11 ir 12 dienomis, 19 val.) naujausias režisieriaus Aido Giniočio režisūrinis darbas bus pristatytas publikos teismui.
Naujausias režisieriaus Aido Giniočio darbas „Vasarotojai“ pagal Maksimo Gorkio kūrybą
Naujausias režisieriaus Aido Giniočio darbas „Vasarotojai“ pagal Maksimo Gorkio kūrybą / Keistuolių teatro nuotr.

Praėjusio šimtmečio pradžioje parašyta Maksimo Gorkio pjesė „Vasarotojai“ tapo to paties pavadinimo spektaklio pagrindu, tačiau pastatymo idėjos autorius ir režisierius, Keistuolių teatro vadovas A.Giniotis, siekdamas išplėsti spektaklio prasmių lauką, įtraukė ir keletą ankstyvųjų M.Gorkio apsakymų („Makaras Čiudra“, „Kartą rudenį“, „Daina apie sakalą“ ir kt.)

„M. Gorkis „Vasarotojus“ rašė tuomet, kai Rusija išgyveno krizės laikotarpį: ore tvyrojo nuojauta, kad senieji laikai praeina, dingsta amžinai, o kokie bus tie nauji, ateinantys – niekas nežino. Nepaisant visų aplinkybių skirtumo ir didelės laiko distancijos, žmonių būsenos ir nuotaikos, kurios atsispindi pjesėje, labai panašios į tas, kurios visuomenėje vyrauja šiandien,“ – teigia A.Giniotis.

Pasitelkę teatro teatre principą, spektaklio kūrėjai bando pažvelgti ir į paties teatro problemas. „Šis spektaklis iš aktorių reikalauja labai atviro, drąsaus, kartais autoironiško žvilgsnio į pačius save. Iš esmės šio spektaklio centras – aštrus kirtingų pozicijų susidūrimas.“ – sako režisieriaus asistentė Ieva Stundžytė, jaunosios Keistuolių teatro kartos ir „Atviro rato“ aktorė, spektaklyje kurianti Sonios vaidmenį.
Be trijų kartų keistuolių teatro aktorių, kurti „Vasarotojus“ pakviestas ir nemažas būrys kitų teatrų aktorių: Dainius Gavenonis, Gabija Jaraminaitė-Ryškuvienė, Darius Meškauskas, Rasa Samuolytė, Ainis Storpištis, Tomas Žaibus.

„Vasarotojai“ siekia gvildenti rimtas žmonių ir visuomenės santykių problemas, tačiau spektaklyje lieka vietos ir ironijai, ypač autoironijai. Juk gebėjimas su šypsena pažvelgti į save ir situaciją – vienas išskirtinių Keistuolių teatro bruožų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius