Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keistuolių teatras sezoną pradeda išganingais žygiais ir misija gydyti žiūrovus

Aplink Vinco Kudirkos paminklą Vilniuje trečiadienio popietę dviračiais ratus suko Keistuolių teatro aktoriai, pristatydami naują sezoną. Nusprendę žiūrovus gydyti menu, Keistuoliai žada pristatyti mažiausiai tris premjeras ir net įkurti teatralus vienijančią organizaciją.
Naują sezoną Keistuolių teatras pristatė žygiu su dviračiais.
Naują sezoną Keistuolių teatras pristatė žygiu su dviračiais. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Pastebėjome, kad mus lanko bėdos. Viena didžiausių bėdų, ištikusių mus prieš sezono pradžią – aktorius Dalius Skamarakas susižalojo ranką, nusipjovė raumenį ar gyslą. Todėl mes, siekdami apsisaugoti nuo panašių nelaimių, nusprendėme su Keistuolių teatro vėliava apvažiuoti mums brangias, šventas Vilniaus vietas“, – dviračių žygio idėją aiškino teatro vadovas Aidas Giniotis, neslėpęs planų pakviesti ir kitus teatrus keliauti kartu po Lietuvą. – Tai progai netgi kuriame teatralų organizaciją „Solidarnošč“, kuri padės solidariai siekti užsibrėžto tikslo, gydyti žmones teatru, žiūrovams leis suprasti, kur jiems reikėtų eiti, suvienys visus teatrus ir manau, kad kitais metais po šios organizacijos ir Keistuolių teatro vėliava visi teatralai švęs Keistuolių 25-metį.“

Keistuolių teatro lyderis aiškino, kad kartu su aktoriais dviračiais jau aplankė Aušros vartus, Jaunimo teatrą, Onos bažnyčią, Menų spaustuvę, Nacionalinį dramos teatrą, Katedrą ir kitas svarbias jiems vietas.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Naują sezoną Keistuolių teatras pristatė žygiu su dviračiais.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Naują sezoną Keistuolių teatras pristatė žygiu su dviračiais.

„Dabar žiūrėsime, kaip gis Skamarako žaizdos – jei sėkmingai, tokius žygius darysime nuolat“, – šypsojosi A.Giniotis.

25-ąjį sezoną Keistuolių teatras pradeda su šūkiu „Sielą geriausia gydyti menu. Pavyzdžiui – teatru“.

„Žmones reikia nuolat gydyti nuo humanizmo idealų. Kadangi esame kūrėjai, menininkai, visada žiūrime, kad žmonija vystytųsi teisingu keliu ir nuolat ją gydome – visa bėda, kad ne visi leidžiasi“, – šyptelėjo Keistuolių teatro vadovas. – Šį sezoną pristatysime mažiausiai tris premjeras, skirtas vaikams, jaunimui ir suaugusiems.“

Pirmoji premjera Keistuolių teatro gerbėjų laukia jau spalio 5, 6 dienomis – monospektaklyje „Švęsti kosmose ir tvarte“ pagal Gendrutį Morkūną kaip režisierius debiutuos aktorius Vytautas Rašimas.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vytautas Raaimas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vytautas Rašimas

„Gendručio Morkūno knygą man pasiūlė Gediminas Storpirštis. Per dieną perskaitydavau po vieną esė ir po to ilgai galvodavau. Man labai patiko, kad rašoma apie tuos pačius graudžius dalykus, kurie supa mūsų gyvenimą, bet su pliuso ženklu, su išeities pozicija. Kaip galima tokios medžiagos nestatyti? – susižavėjimo neslėpė menininkas. – Manau, šis spektaklis labiausiai tiks jauniems žiūrovams, kurie dar tik kurs Lietuvos ateitį.“

Teatro studijos „Elementorius“ mokytojas V.Rašimas negailėjo komplimentų savo jauniesiems aktoriams, su kuriais išsibandė šią unikalią medžiagą. Monospektaklyje aktoriui ir režisieriui pažvelgti į savo kūrybą iš šalies padeda jo mokinė, 4 kurso Lietuvos teatro ir muzikos akademijos studentė Živilė Mičiulytė.

„Man labiausiai patinka dvi G.Morkūno tezės. Viena jų: „Lietuva turi savo žvaigždę, tai ar gali valstybė, turinti savo žvaigždę, skendėti mėšle?“ O kita teigia, kad „mes kiekvienas žinome, kad bus taip, kaip būti privalo, ir kiekvienas pasirinksime, kokio paprastumo norime būti“. Taigi jos ir atsispindės būsimame spektaklyje“, – pažadėjo Keistuolių teatro premjeros kaltininkas.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Naują sezoną Keistuolių teatras pristatė žygiu su dviračiais.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Naują sezoną Keistuolių teatras pristatė žygiu su dviračiais.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius