-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Keistuolių teatre – išskirtinai „giniotiškas“ spektaklis „Grybų karas ir taika“

Keistuolių teatro scenoje gruodžio 8 dieną užvirs įnirtinga kova dėl spalvingų reginių ir nenutrūkstančio vaikų juoko – į sceną žengs Justino Marcinkevičiaus sueiliuoti „Grybų karo“ kareivėliai. Jiems vadovauja Keistuolių teatro režisierius Aidas Giniotis.
Spektaklis „Grybų karas ir taika“
Spektaklis „Grybų karas ir taika“ / Emilijos Vaičiūnaitės nuotr.

Muzikinio spektaklio vaikams strategijas dėliojantis režisierius žada, kad scenoje skambės dainos, kurias savo eiliuotoje pasakoje išrašė poetas J. Marcinkevičius ir įkvėpimo pagautas sudėliojo A. Giniotis, špagų ir liežuvio aštrumą bandys garsiausiais miško grybais užsimaskavę geriausi Keistuolių teatro aktoriai.

„Ar tikrai gresia karas ir pasaulio pabaiga? Kodėl grybai nesusitaiko su pasaulio tvarka? Kas išties nutiko Grybų respublikoje po pirmųjų „demokratinių“ rinkimų? Kodėl prezidentas Baravykas tapo diktatoriumi? Į šiuos ir kitus klausimus ieškosime atsakymo kartu su vaikais, drauge pajuokaudami ir padainuodami. O jei beieškant, pasiklysime spektaklio vingiuose, į pagalbą žadėjo ateiti visų laukiamas Kalėdų Senelis“, – muzikinio spektaklio vaikams viziją dėlioja A. Giniotis.

Muzikiniame spektaklyje vaikams „Grybų karas ir taika“ kareiviškas kepurytes jau matuojasi aktoriai Agnė Kaktaitė, Ieva Stundžytė, Vesta Šumilovaitė, Darius Auželis, Eimantas Bareikis, Giedrius Kiela, Vytautas Leistrumas ir Dalius Skamarakas. Maestro Grybo Lepšio vardu prisidengęs aktorius Vytautas Leistrumas prasitarė, kad visų žiūrovų laukia „išskirtinai „giniotiškas“, todėl labai „keistuoliškas spektaklis“.

„Kiekviename mūsų gyvena bent po vieną mažą ir piktą grybuką, kuris verčia mus siusti, rėkti, užsimanyti negerų dalykų, trypti kojomis ir garsiai šaukti... Taigi šį kartą Keistuolių scenoje ir parodysime, kaip tuos grybukus išrauti, sukrauti į didelę pintinę ir paslėpti taip, kad niekas nerastų ir kad ateityje vėl „grybo pjauti“ netektų“, – sako Vytautas Leistrumas.

Kostiumus spektakliui kuria dailininkė ir scenografė Ramunė Skrebūnaitė. Ji prisipažįsta, kad šį kartą prie spektaklio kūrimo prisijungė ir Keistuolių teatro gerbėjai, kurie nepatingėjo perkratyti savo spintas ir palėpes bei, atradę senų būgnelių, būgnų ir barškučių, į teatrą atrideno.

„Džiaugiuosi, kad ne vienas vaikas, žiūrėdamas šį spektaklį, ne tik bus įtrauktas į veiksmą, bet ir galės matyti, kaip jo senas, per klaidą neišmestas būgnelis vaidina Keistuolių teatre“, – teigia dešimtis senų būgnų naujam gyvenimui prikėlusi dailininkė.

Taigi visi, kurie nori pamatyti Keistuolių „Grybų karą ir taiką“, ruoškite pintines ir keliaukite į Keistuolių teatrą. Bilietus platina „Tiketa“ ir Keistuolių teatro kasa. Daugiau informacijos ieškokite  www.keistuoliai.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius