-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Keistuolių teatre – pompastiškas Teatro dienos minėjimas „Zenonas ReStart“

Keistuolių teatre šiemet vėl vyks Pompastiškas Tarptautinės teatro dienos minėjimas ir teatrinių apdovanojimų „Zenonų“ teikimas. Prieš šešiolika metų užgimusi tradicija vėl atgimsta šiemet, kovo 25 ir 26 dienomis. Keistuoliai, pasitelkę naująsias technologijas ir magiškas kūrybines galias, vėl kvies kolegas ir garbiąją publiką į nuotaikingą, siautulingą ir nepamirštamai įspūdingą visų teatralų patrono ir guodėjo atgimimo šventę „Zenonas ReStart“.
Keistuolių teatro teatrinis apdovanojimas Zenonas
Keistuolių teatro teatrinis apdovanojimas Zenonas. / Kamilės Žičkytės nuotr.

Keistuolių teatre „Zenonai“ pradėti teikti nuo 1995 metų. Moliniai, akmeniniai, mediniai ar kaktusiniai „Zenonai“ buvo įteikti ne vienam žinomam scenos veikėjui, o 1998 m. prizas atiteko publikai – už kantrybę. Šiemet Tarptautinės teatro dienos minėjimas Keistuolių teatre bus pompastiškas renginys, išlaikantis senąsias gerąsias tradicijas. O „Zenonų“ teikimą kaip visada lydės „keistuolių“ ir jų draugų koncertas.

2011 metų ceremoniją „Zenonas ReStart“ ves tradicinis šios šventės vedėjų duetas – Keistuolių teatro vadovas, režisierius ir aktorius Aidas Giniotis ir šio teatro simboliu – Varna Albertina – tapęs buvęs „keistuolis“ aktorius Robertas Aleksaitis. Bus ir senų laikų nostalgijos, jau klasika tapusios „keistuoliškos“ ironijos ir naujų smagių idėjų, nes ruošiantis šiam renginiui susivienijo visos trys Keistuolių teatro kartos.

„Dar mūsų studentavimo laikais teatro dienos minėjimas buvo labai linksma šventė. Pavyzdžiui, E.Nekrošius organizuodavo tokius didelius renginius Sporto rūmuose, pasikviesdavo ir mus, studentus, su humoristine „Brisiaus“ programa, – prisimena R.Aleksaitis. – Paskui teatro dienos minėjimas, gal ir visai prasmingai, virto apdovanojimų teikimo ceremonija, tam tikra prabėgusių metų ataskaita, pasiekimų įvertinimu. Keistuolių teatras norėjo sugrąžinti šiai šventei tikrą linksmumą ir siautulį, todėl teko išgalvoti Zenoną.“

Teatralų globėjas Zenonas atgims naujųjų technologijų pagalba. Mobilieji telefonai, internetas, kompiuteriai neatpažįstamai pakeitė žmonių pasaulį: kitos realijos ir juokai jau kiti. Keletą metų pasiblaškęs nebūtyje, teatro Zenonas pagaliau susivokė, kas vyksta pasaulyje, ir ryžosi sugrįžti. „Zenonų“ ceremonijos tradicija buvo nutrūkusi, nes nesijautė vidinio poreikio, dabar vėl norisi tokios šventės“, – tikina Keistuoliai.

Kas gi tas Zenonas? „Įvairios tautos turi Budą, Mahometą, Zaratustrą, Prosperą, Joną, Petrą ir Antaną, o teatralai turi Zenoną. Tiki juo, šlovina jį ir seka jo pėdomis. Zenonas – drėbtas iš molio, rastas kopūstuose, kančių kelius praėjęs, su Drakonu kovojęs ir jį išbaręs, iš istorijos užkaborių išlindęs ir vėl kelią į šviesią ateitį rodęs, kasmet kovo paskutinį savaitgalį prabyla į visus teatro žmones ir jų mylėtojus“, – teigia „keistuoliai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius