-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos muzikiniame teatre išdygs „Tinginėlių kaimas“

Vasario 1 d., šeštadienį, 12 val. Klaipėdos centre išdygs tikrų tikriausi Tinginėliai – į premjerą vaikams „Tinginėlių kaimas“ pakvies Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras.
Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre – nuotaikinga premjera „Tinginėlių kaimas“.
Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre – nuotaikinga premjera „Tinginėlių kaimas“. / Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro nuotr.

Nuo neatmenamų laikų apie Tinginėlių kaimą sklando gausybė legendų. Esą ten saldumynai ant medžių auga, ištisas dienas galima žaisti, pramogauti, tik, šiukštu, nevalia nieko dirbti – visų vaikų svajonė, ar netiesa?

Muzikinis spektaklis „Tinginėlių kaimas“ – tai vieno mėgstamiausių vaikų rašytojų V. V. Landsbergio knygos „Tinginių pasakos“ inscenizacija. 2006 m. sukurtoje knygoje autorius aprašo tinginio Albino kelionę į Tinginių kaimą, kuriame jis praleidęs vos dešimt dienų, grįžta namo jau visiškai pasikeitęs... 

„Šmaikštūs ir universalūs rašytojo tekstai tapo inspiracija universaliai transformuojamai sceninių žaidimų aikštelei – nuotykių parkui ir stebuklingam miškui. Užtenka sujungti dvi detales ir jos tampa supynėmis, tinklu, tortų gaudykle, tiltu ar supama lova, – pasakojo spektaklio režisierė ir inscenizacijos autorė Rūta Bunikytė. – Spektaklyje leisimės į mėgstamą vaikų vaizduotės žaidimą, kuomet iš aplinkoje esančių buitinių daiktų kuriamas kitas pasaulis – indėnų žemė, pilis ar miškas. Kitaip tariant, vaikų žaidimo taisykles paversime teatro žaidimo taisyklėmis". 

VIDEO: Tinginėlių kaimas

Futuristinius „Tinginėlių kaimo“ personažus atskleisti ir paryškinti padės ypatinga muzika – elektroakustinės fantazijos.

„Tai spalvingos muzikinės temos, kontrastuojančios tiek melodiniu, tiek techniniu garso išgavimo požiūriu. Akustiniai ir elektroniniai instrumentai čia vienas kitą papildo, paryškina ir išlaisvina, – dėstė „Tinginėlių kaimo“ muzikos ir aranžuočių autorius Kristijonas Lučinskas. – Kurdamas spektaklio muziką galvojau tiek apie mažuosius, tiek apie suaugusius – giliai širdy visi esam vaikai. Aš ir pats esu didelis V. V. Landsbergio kūrybos gerbėjas. Ji ne tik gaivališka, su polėkiu ir išmoningai surėdyta, bet ir atspari laikui – bus visada aktuali ir greitai virs klasika.“

Klaipėdos muzikinio teatro nuotr. /Scena iš spektaklio „Tinginėlių kaimas“
Klaipėdos muzikinio teatro nuotr. /Scena iš spektaklio „Tinginėlių kaimas“

„Tinginėlių kaime“ ant stebuklingo virvinio miško samanų sėdės ir jo gyventojais taps ir patys spektaklio žiūrovai, o įvairiais būdais vaikų akivaizdoje jungiamos ir transformuojamos virvės kurs vis naujas veiksmo erdves (dailininkė – Vita Eidimtaitė). Beje, pagrindinių vaidmenų atlikėjai – Rokas Spalinskas (Albinas), Beata Ignatavičiūtė ir Evelina Lozdovskaja (Elfės) – tomis virvėmis laipios lyg nuotykių parko akrobatai, žais ir vaidins dviejuose Muzikinio teatro Kolonų salės aukštuose.

Trumpas siužetas

Pagrindinio herojaus Albino svajonė – nukeliauti į Tinginėlių kaimą, kur vien žaidimai, saldumynai ir jokio darbo. Ant Albino peties gyvenanti Elfė, mažoji vaikų sąžinė, nusprendžia Albina pamokyti ir savo kerų, žaidimų ir gebėjimo būti keliose vietose vienu metu pagalba nukelia Albiną į Tinginėlių kaimą. Jis spektaklyje – futuristinis, spalvingas, pilnas keisčiausių personažų. Tačiau ir čia galioja savos taisyklės. Ar jos patiks ką tik „iškeptam“ tinginiui? Tai pamatysite spektaklyje „Tinginėlių kaimas“.

Muzikinė pasaka vaikams „Tinginėlių kaimas“ Klaipėdos muzikiniame teatre mažųjų žiūrovų lauks vasario 1 ir 23 dienomis. Išsamesnė informacija: www.klaipedosmuzikinis.lt 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius