-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kultūros ministras imasi tarpininko vaidmens tarp Panevėžio aktorių ir administracijos

Kultūros ministras Šarūnas Birutis apgailestauja, kad Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro kolektyve padėtis negerėja. Jis žada imtis tarpininko vaidmens, kad aktoriai ir administracija kalbėtųsi tarpusavyje.
Šarūnas Birutis
Šarūnas Birutis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Susitarėme, kad judėsime į priekį su kolektyvine sutartimi, kuri įstrigusi, kad susirinkimai vyks nuolat ir kad ministras nuolat lankysis“, – pirmadienį po apsilankymo šiame teatre BNS sakė ministras.

Anot jo, pagrindinis jo apsilankymo pasiekimas buvo, kad teatro vadovybė ir kolektyvas susirinko ir kalbėjosi. Š.Birutis apgailestavo, jog tokie pokalbiai vyksta tik jam dalyvaujant, dėl to jis žada kuo dažniau lankytis Panevėžyje.

„Kiek galima dažniau, norėčiau kartą per mėnesį ar per ketvirtį nuvažiuoti“, – sakė jis, paklaustas, kaip dažnai planuoja lankytis J.Miltinio teatre.

Kultūros ministro teigimu, daugiausia problemų kelia psichologinė situacija teatre.

Pagrindinės problemos yra tokios, kad nesikalbama, kad neišklausoma, nesuprantama, informacijos stoka. Tai rodo daugiau psichologines kolektyvo problemas

„Psichologiškai vis dėlto sudėtinga situacija (...). Pagrindinės problemos yra tokios, kad nesikalbama, kad neišklausoma, nesuprantama, informacijos stoka. Tai rodo daugiau psichologines kolektyvo problemas“, – sakė Š.Birutis.

Anot jo, psichologinis mikroklimatas turi įtakos aktorių darbui, nors teatro lankomumui tai neatsiliepia.

„Lankomumas, reikia pasakyti, kad yra vis dėlto neblogas, kas mane maloniai stebina. Bet, be abejo, pastatymų kokybei ir bendram darbui, pasišventimui (...) tas erzelys nepadeda“, – kalbėjo ministras.

Konfliktas tarp vadovybės ir kolektyvo Panevėžio dramos teatre įsisenėjęs, trunka kelerius metus.

Gegužę taikyti J.Miltinio teatro vadovybę ir kolektyvą mėgino Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto nariai.

Prieš kelerius metus minėto teatro aktoriai yra išreiškę nepasitikėjimą vadovu Romualdu Vikšraičiu. Jį kaltino nemokant organizuoti darbo, griaunant teatrą, nesitariant su kolektyvu, priimant abejotinus, neskaidrius sprendimus, atleidžiant darbuotojus ir kt.

Tuo metu R.Vikšraitis teigia vos atėjęs į Panevėžio teatrą pajuto kolektyvo priešiškumą, pašaipas. Jo teigimu, pasipriešinimą sukėlė pradėtos reformos, kurios buvo būtinos.

Legendinio režisieriaus J.Miltinio įkurtas dramos teatras Panevėžyje pastaraisiais metais garsėja konfliktais. 2010 metais aktoriai sukilo prieš ilgametį teatro vadovą Rimantą Teresą. Pasibaigus jo kadencijai konkursą vadovauti teatrui laimėjo aktorius Laimutis Sėdžius, bet po kelių dienų jis pasitraukė nepaaiškinęs priežasčių. 2010 metų lapkritį teatrui ėmė vadovauti režisierius R.Vikšraitis, 2011 metų gegužę kolektyvas išreiškė nepasitikėjimą jam. Jo kadencija baigiasi kitąmet.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius