Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Laimingasis Hansas“ sukurs Kalėdų stebuklą Keistuolių teatre

Mes prarandame galimybę džiaugtis mažyčiais stebuklais gyvenime, ir greitai teatras liks vienintele vieta, kur galėsime atgauti gebėjimą stebėtis. Stebėtis ir džiaugtis kaip vaikai.
Andrius Kaniava
Andrius Kaniava / A.Aleksandravičiaus nuotr.

„Laimingasis Hansas“ sukurs Kalėdų stebuklą Keistuolių teatre. „Bandome paneigti senas patarles ir narsiai brendam į tą pačią upę, tik nuo kito kranto ir į giliausią vietą“, – prisipažįsta spektaklio režisierius Andrius Kaniava, dėliojantis Kalėdinės muzikinės pasakos „Laimingasis Hansas“ siužeto vingius Keistuolių teatro scenoje.

Pasaką „Laimingasis Hansas“ apie berniuką gimusį su marškinėliais dar prieš 200 metų užrašė garsiausi vokiečių pasakų kūrėjai broliai Grimai, o dabar Aido Giniočio ir A.Kaniavos jos motyvais parašyta pjesė savarankišką gyvenimą pradeda Keistuolių teatro scenoje.

Bandome paneigti senas patarles ir narsiai brendam į tą pačią upę, tik nuo kito kranto ir į giliausią vietą, – prisipažįsta Andrius Kaniava.

Prisiekusieji Keistuolių teatro gerbėjai turbūt prisimena, kad 1995 metais režisierius A.Giniočio režisuotas spektaklis „Laimingasis Hansas“ jau buvo užgimęs šio teatro scenoje, kur ilgai ir garbingai gyvavo iki 2003 metų.

Muzikinėje pasakoje „Laimingasis Hansas“ kartu su jos veikėjais gyvena aktoriai Dalius Skamarakas, Judita Urnikytė, Vaidotas Žitkus, Gelminė Glemžaitė, Danas Kamarauskas ir žmogus, menantis anų laikų šlovę ir dainas – Darius Auželis. Nelieka nuošaly ir pjesės autoriai A.Kaniava bei A.Giniotis, visus apgyvendino ir aprengė dailininkė Ramunė Skrebūnaitė, o kad jiems būtų linksmiau – Andrius Kulikauskas kartu su A.Giniočiu ir A.Kaniava pasiūlė padainuoti, o Judita Urnikytė – pašokti. Spektaklio „Laimingasis Hansas“ premjera Keistuolių teatre – gruodžio 7 dieną 12 valandą. Spektakliui pasibaigus visų mažųjų žiūrovų lauks susitikimas su Kalėdų Seneliu.

Beje, gruodžio 20 dieną yra minima brolių Grimų pasakų diena. Būtent gruodžio 20 dieną (tik gerokai ankščiau – 1812 metais) buvo išleistas pirmasis brolių Vilhelmo ir Jakobo surinktų istorijų rinkinys. Taigi šiais metais Grimų pasakos jau skaičiuoja 201-ąjį gimtadienį, o Keistuolių teatras lyginant su jais – kuklų 25-erių. Taigi abiejų garbingų gimtadienių proga visiems brolių Grimų pasakų skaitytojams Keistuolių teatras dovanoja bilietą į spektaklį „Laimingasis Hansas“. Jums tereikia pirkti bilietą į gruodžio 13 dieną 15 valandą įvyksiantį spektaklį, o antrą Keistuolių teatras Jums padovanos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius