Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos nacionalinis dramos teatras gastroliuos Rusijoje

Lietuvos nacionalinis dramos teatras (LNDT) penktadienį išvyksta į gastroles Rusijoje – Maskvą ir Sankt Peterburgą. Rusijos žiūrovams bus parodytas Eimunto Nekrošiaus režisuotas Aleksandro Puškino „Borisas Godunovas“, pranešė LNDT. Vilniuje jo premjera įvyko šių metų gegužės 22 dieną.
Lietuvos teatralai suabejojo Kultūros ministro kompetencija ir reikalauja jo atsistatydinimo
Lietuvos nacionalinis dramos teatras / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Maskvoje šis spektaklis dalyvaus Tarptautiniame teatro festivalyje „Stanislavskio sezonas“. Spalio 10 ir 11 dienomis spektaklis bus parodytas Rusijos akademiniame jaunimo teatre.

„E.Nekrošiaus „Boriso Godunovo“ Rusijos teatralai laukia su dideliu nekantrumu. Jį kursto ne tik labai vertinamas režisieriaus vardas, bet ir tai, kad politiškiausią klasikinį rusų dramos kūrinį pristato lietuvių teatras. Tokiame kontekste Lietuvos nacionalinis dramos teatras vyksta į gastroles Rusijoje pakelta galva – spektaklio „Borisas Godunovas“ pilietinė pozicija ir meninis lygis leidžia garbingai atstovauti šiuolaikinei Lietuvos kultūrai“, – sakė teatro meno vadovas Audronis Liuga.

Sankt Peterburge lietuvių spektaklis bus rodomas nuo 1991 metų rengiamame festivalyje „Baltijskij dom“.

Gastrolių metu Rusijoje taip pat bus pristatytas filmas „Eimuntas Nekrošius. Nutolinti horizontą“ (autorius – Audronis Liuga), sukurtas spektaklio „Borisas Godunovas“ repeticijų pagrindu. Filmas, kurio paantraštė – „Kelionė į Meistro teatro vidų“, pirmadienį bus parodytas Maskvoje, Gogolio centre, o trečiadienį – Sankt Peterburge, naujojoje Aleksandros teatro scenoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius