Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas Klaipėdos muzikinio teatro miuziklas „Velnio nuotaka“ Deiviui prikrėtė šunybių

Prasiskėlė galvą, iš nosies pasruvo kraujas, temperatūra pakilo iki 40 laipsnių ir staiga nuslūgo – Deivydui Norvilui miuziklas „Velnio nuotaka“ tikrai velniškas. Pinčiuko vaidmenį spektaklyje atliksiantis D. Norvilas neabejoja, kad Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre pastatytas miuziklas itin skirsis nuo jau Lietuvoje matytų „Velnio nuotakų“ ir sulauks didelės sėkmės. Tuo įsitikinę ir statytojai, šį penktadienį kviečiantys Klaipėdoje į miuziklo premjerą.
Miuziklo pristatymas
Miuziklo pristatymas (J.Butkytė, J.Milius, D.Norvilas, K. Jakštas, D. Pavilionis, R. Kaubrys) / J. Andriejauskaitės/15min.lt nuotr.

Anot D. Norvilo spektaklis bus kupinas šou elementų, nustebins originalios, Lietuvoje dar niekur nematytos dekoracijos. „Žiūrovas turėtų būti nustebęs ir sužavėtas“, – įsitikinęs pinčiuko vaidmenį įkūnisiantis D. Norvilas.

„Galvoju, kad čia mano vaidmuo. Jis man tinka, aš struktūriškai tinku. Dedu daug pastangų, tikiuosi, kad turėsiu vaidmenį visam gyvenimui. Kalbant apie vaidmenį, tiek nuotykių per vieną pastatymą dar nebuvo niekada, velniava kiša nagus į vaidmenį“, – juokavo D. Norvilas. 

Negana to, atlikėjas jau sapnavo miuziklo režisierių Kęstutį Jakštą. „Sapnavau, kad sudaužė mano TT (Audi TT, aut. past.), vairavo 100 km/h atbulyn. Sėdžiu mašinos gale ir žiūriu, negražu kažką sakyt... Ir matau, kaip „britvininkas“ nulėkė ir šalia žmogus. Sakau, sudaužei, Kęstai, mašiną!“, – per miuziklo pristatymą pasakojo D. Norvilas. 

Kartu nevaidins

J. Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Judita Butkytė ir Jeronimas Milius
J. Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Judita Butkytė ir Jeronimas Milius

Jurgio Girdvainio vaidmenį spektaklyje atliks Jeronimas Milius arba Mindaugas Rojus. J. Milius miuzikle „Velnio nuotaka“ jau yra vaidinęs kitame pastatyme, kartu su J. Anusauskaite, P. Meškėla, D. Montvydu ir kitais žinomais atlikėjais. 

„Projektai daromi, kaip projektai, kur tikimasi, kuo daugiau lėšų minimaliomis sąnaudomis, tačiau nukenčia kokybė. Teatras neša prasmę, kai ką daugiau gilesnio ir man teatras visada yra visa galva aukščiau, kitokie maštabai“, – lyginti nenorėjo J. Milius. J. Girdvainio vaidmuo jam nelengvas, tačiau tuo ir įdomus: „Emocijų amplitudė didelė, nuo džiaugsmingo tiesmukiško paprastumo iki beveik išprotėjimo, tai visą laiką įdomu ir nelengva“. 

Miuziklo statytojai užsiminė, jog D. Norvilo ir J. Miliaus viename spektaklyje žiūrovai neišvys – tai du ryškūs atlikėjai, turintys savo gerbėjų ratą, tad jų veidai bus matomi po vieną. D. Norvilą pinčiuko vaidmeniui keis aktorius K. Nevulis.

Jurgos vaidmenį spektaklyje atliks Judita Butkytė. „Jurga man yra labai sava ir, ko gero, labai svetima. Jos išgyvenimus, trumpo, jauno gyvenimo patirtį, begalybę sudėtingų, sukrečiančių jausmų, manau, pavyko įsileisti į save, tas vaidmuo man mielas labai“, – pasakojo aktorė. 

Prie šio spektaklio iš viso dirba apie šimtas žmonių.

Svajojo apie tokį miuziklą

J. Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Kęstutis Jakatas
J. Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Kęstutis Jakštas

Inscenizacijos autorius ir režisierius kaunietis K. S. Jakštas užsiminė gerą dešimtmetį svajojęs teatre pastati šį spektaklį ir štai svajonė pildosi. Pastatyti miuziklą Klaipėdoje jį pakvietė teatro vadovybė.  

Statant spektaklį režisieriui norėjosi atsisakyti įprastų kūriniui simbolių – ant knygučių nupieštų malūnų, tačiau itin toli nebuvo pabėgta. 

„Mūsų aplinka turėjo tapti kitokia, bet panaši į malūno aplinką. Gimė malūno vidaus mechanizmai, viskas persivertė, tapo realybe scenoje“, – pasakojo jis.

Jis džiaugėsi, kad vadovų dėka itin seno teatro scenoje dirbs pažangi technika, hidraulinės sistemos, kuriuos sau leidžia turėti tik labai geri teatrai. „Scenoje vyksta mažas stebuklas, su šia sistema nukeliausim į dangų, grįšim į žemę, pasinersim į ežerą“, –  paslaptingai pasakojo K. S. Jakštas. 

J. Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Kotryna Daujotaitė
J. Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Kotryna Daujotaitė

Filmui kurtą istoriją „Velnio nuotaka“ K. S. Jakštas kiek pakeitė. Pasak jo, teatrui reikia stiprios istorijos, nuspręsta apeiti aštrius kampus ir liūdnai besibaigiančią istoriją užbaigti šviesiai. 

Šviesumą ir jaukumą pabrėš natūralių audinių bei spalvų aktorių kostiumai su šiek tiek lietuviškumo prieskoniu. Juos kūrė scenografė Kotryna Daujotaitė. 

Didžiausia naujiena

Pasak Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovo Ramūno Kaubrio, miuziklas „Velnio nuotaka“ yra pagrindinė ir pati didžiausia šių metų teatro premjera visomis prasmėmis – ir finansine, ir kūrybinės grupės užimtumo požiūriu. Spektaklio pastatymas, dekoracijos, autorinės teisės ir visa kita atsiėjo apie 300 tūkst. litų. 

„Repertuarą tradiciškai papildo lietuvių autorių kūryba, nacionaliniai kūriniai. Kolektyvas džiaugiasi  galėdamas pakviesti į įspūdingą lietuviško miuziklo premjerą“, – sakė R. Kaubrys. Jis neslėpė, kad dar prieš keletą metų pirminė idėja buvo naudojant miuziklo fonogramas pastatyti šokio spektaklį „Velnio nuotaka“, tačiau meno taryba sumanymą pakoregavo. 

Teatro vadovas neabejojo, kad spektaklis sulauks didelės sėkmės, lankytojų privilios tiek pat daug, kaip „Smuikininkas ant stogo“.

Spektakliui diriguos Dainius Pavilionis. Jis pasakojo atsiklausęs autoriaus Viačeslavo Ganelino ar gali padaryti tam tikrų muzikinių korekcijų, mat muzika buvo rašyta kino filmui. 

„Visas karkasas, pagrindas paliktas, kažkas kitaip, tačiau plika ausimi nesigirdi. Manau, kad turėsite didelį malonumą klausyti muziką“, – teigė dirigentas. 

Spektaklio „Velnio nuotaka“ premjera šį penktadienį ir šeštadienį, 19 val. Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre.

J. Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Spektaklio pristatymas
J. Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Spektaklio pristatymas


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius