Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujai suburtos tarptautinės Kauno „Auros“ trupės premjerą išvys vilniečiai

Simbolinį pavadinimą turinčiame premjeriniame šokio spektaklyje „Gyvenimo aprašymai“ sostinės šiuolaikinio šokio gerbėjai galės perskaityti ne tik „Auros“ senbuvių lietuvių šokėjų, bet ir naujų trupės narių iš tolimosios Japonijos, Meksikos, Kosta Rikos, Italijos ir Švedijos gyvenimo aprašymus. Spektaklį kūrė šokėjas, choreografas Paulas Hessas (Vokietija), reziduojantis šokio teatre „Wuppertal/Pina Bausch“, bendradarbiaudamas su šokėjais.
„Auros“ trupės premjera „Gyvenimo aprašymai“
„Auros“ trupės premjera „Gyvenimo aprašymai“

Pradėjus tarptautinę šokėjų atranką, teatro vadovė Birutė Letukaitė teigė, kad ši atranka – naujas žingsnis Lietuvos šokio istorijoje, jog teatro laukia naujas, įdomus kūrybinis etapas.

Būtent šią naujo etapo pradžią žymi premjerinis spektaklis „Gyvenimo aprašymai“, kuriame susilieja ir skleidžiasi iš skirtingų pasaulio kampų atvykusių šokėjų unikali patirtis ir temperamentas.

„Gyvenimo aprašymuose“ telpa viskas: …mamos veidas, pirmoji tyrelė, nelaimingas atsitikimas važiuojant dviračiu, pirmasis meilės prisipažinimas, geri ar blogi pažymiai, pirmosios pagirios, tėčio išėjimas, mamos liga, močiutės pyragėliai, meilės kančios, spuogai, susierzinimas, nustipęs augintinis, riedučiai, lūžusi koja, tyla, negautas diplomas, automobilio avarija, raudoni bateliai, bučiniai, bloga diagnozė, gražios gėlės, paskutinė tyrelė, išnykimas be pėdsako… Spektaklyje telpa gyvenimas – ne tik esančių scenoje, bet ir sėdinčių salėje.

Choreografas P. Hessas turėjo tikslą sukurti šviesų ir lengvą spektaklį, primenantį mums gyvenimo akimirkas, kurios išsitrina iš atminties, o gal lieka nepastebėtos dėl mus visus įsukusios rutinos. Nuotaikingas, kupinas jaunatviško šėlsmo spektaklis pagardintas smagia ir gerai pažįstama muzika.

Spektaklio premjera buvo pristatyta festivalio AURA'24 publikai. Lapkričio 18 dieną 19 val. premjerinį teatro spektaklį Menų spaustuvėje galės išvysti ir sostinės žiūrovai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius