Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Permainos režisieriaus Rimo Tumino „Madagaskare“

Šiandien ir rugsėjo 26 dienomis Valstybinio Vilniaus mažojo teatro spektaklyje „Madagaskaras“ režisuotame Rimo Tumino, žiūrovų laukia svarbios naujienos ir tikra meninė staigmena. Nuo šiol pagrindinį Pakšto personažą įkūnys jaunosios kartos Mažojo teatro aktorius Tomas Rinkūnas, o aktorė Agnė Kiškytė – prancūzaitę Helę.
Rimas Tuminas
Rimas Tuminas / R.Tumino festivalio organizatorių nuotr.

Šiaulių dramos teatro aktorė Agnė Kiškytė su džiaugsmu priėmė Vilniaus mažojo teatro pasiūlymą prisijungti  prie kolektyvo ir nuo rudens vaidinti  net keturiuose VMT spektakliuose. Agnė Kiš­ky­tė ir Tomas Rinkūnas yra baigę ak­to­rys­tės stu­di­jas Lie­tu­vos mu­zi­kos ir teat­ro aka­de­mi­jo­je Vil­niu­je (Agnės Kiškytės kurso vadovas – Jo­nas Vait­kus,  o Tomo Rinkūno – Rimas Tuminas).

Dramaturgas Marius Ivaškevičius „Madagaskarą“ yra apibūdinęs kaip tam tikrą mūsų atspindį iš maždaug 80 metų distancijos.

Šiandien Mariaus Ivaškevičiaus kūrinys „Madagaskaras“ yra itin aktualus. Kadaise režisierių Rimą Tuminą sužavėjo geografo, keliautojo, visuomenės veikėjo Kazimiero Pakšto (1893 – 1960) asmenybė, skelbusi, kad Lietuvai, esančiai tarp dviejų galingų valstybių, reikia ieškoti atsarginės tėvynės. Tokia vieta, Pakšto manymu, galėjo būti Madagaskaro sala Indonezijos vandenyne prie Afrikos. Režisieriaus Rimo Tumino spektaklis „Madagaskaras“ kadaise tapo  tikra teatro sensacija ir  šių dienų surenka pilnas sales naujų, vis labiau jaunėjančių žiūrovų.

Dramaturgas Marius Ivaškevičius „Madagaskarą“ yra apibūdinęs kaip tam tikrą mūsų atspindį iš maždaug 80 metų distancijos. Rimo Tumino spektaklyje atsiveria du lygmenys, kai norima su nostalgija ir meile pažvelgti į Kazimiero Pakšto prototipą Pokštą, kitus personažus, o žvelgdami į juos, tarsi matome save. Iš tarpukario Lietuvos atkurta personažų kalba – užmiršta, nevartojama, muzikali, įtvirtina „Madagaskarą“ kaip poetinį spektaklį, kuriuo pasimėgauti ir iš naujo įsiklausyti kviečiame jau šiandien ir šį penktadienį. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius