Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Remigijus Vilkaitis pelnė kauniečių simpatijas

Vilniaus Teatras „Meno Fortas“ prieš porą savaičių nudžiugino Kauno teatro mylėtojus naujausiu režisieriaus Eimunto Nekrošiaus spektakliu „Jobo knyga“, sukurtu pagal vieną įstabiausių Senojo Testamento tekstų. Spektaklis buvo parodytas kasmetinio festivalio „Lietuvos teatrų pavasaris 2014“ vykusio „Girstučio“ kultūros centre programoje.
Remigijus Vilkaitis
Remigijus Vilkaitis / „Meno forto“ nuotr.

O šį savaitgalį pasibaigusio festivalio žiūrovai nudžiugino „Meno forto“ kolektyvą ir ypač aktorių Remigijų Vilkaitį, kuriam savo balsais skyrė prizą už pagrindinį Jobo vaidmenį. Po kelių metų pertraukos grįžęs į teatro sceną R.Vilkaitis 2012 metais sukūrė Popiežiaus vaidmenį E.Nekrošiaus „Dieviškojoje komedijoje“ pagal genealųjį Dantės Alighierio kūrinį.

Šiemet scenos šviesą išvydęs Jobo vaidmuo jau spėjo sujaudinti ir privertė susimąstyti Italijos bei Maskvos teatro gerbėjus. R.Vilkaičio nepaprastai įtaigi ir žmogiškai jautri vaidyba paliečia ir suvirpina kiekvieno žiūrovo širdį. O režisieriaus Nekrošiaus sceninė kalba neslepiama už techninių teatro įmantrybių leidžia ir įgalina atsiskleisti visam plačiam aktoriaus artistinių galimybių spektrui. Šia prasme „Jobo knyga“ yra tikrai išskirtinis reiškinys ne tik lietuviškoje, bet ir europinėje teatrinių afišų nūdienoje.

Gegužės mėnesį „Jobo knyga“ dalyvaus Lenkijos mieste Torūnėje vyksiančiame teatro festivalyje „Kontakt“, o gegužės 29 dieną spektaklį ir vėl galės pamatyti Vilniaus žiūrovai Menų spaustuvės salėje. Kiek anksčiau, gegužės 16 dieną, Nacionaliniame dramos teatre bus vaidinama antroji „Dieviškosios komedijos“ dalis – „Rojus“

„Meno forto“ nuotr./Remigijus Vilkaitis
„Meno forto“ nuotr./Remigijus Vilkaitis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius