-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teatras „Cezario grupė” premjeroje vaikams pasakos apie vėją, ugnį, vandenį ir žemę, pasaulio dievus ir dvasias

Spalio 9 d. Menų spaustuvėje įvyks teatro „Cezario grupė” spektaklio vaikams „Lai lai lai” premjera. Teatro režisierius Cezaris Graužinis jau seniai galvojo, kaip mažam vaikui pasakotų apie vėją, ugnį, vandenį ir žemę, o šios vasaros viduryje grįžo į Lietuvą su aiškia vizija, kurią, pasak jo, „beliko su džiaugsmu įgyvendinti”.
Cezario grupės spektaklis „Lai Lai Lai"
Cezario grupės spektaklis „Lai Lai Lai" / D.Matvejev nuotr.
Temos: 1 Cezario grupė

Iš šios vizijos gimė naujas spektaklis žaismingu ir keistoku pavadinimu „Lai lai lai”, lietuvių mitologijos pradžiamokslis patiems mažiausiems vaikučiams bei jų mamytėms ir tėtukams.

„Cezario grupė” imasi to, ko niekas Lietuvoje iki šiol nedarė – į sceną suprantamai ir šiuolaikiškai perkelti autentiškus lietuvių mitų herojus, papasakoti apie pasaulio atsiradimą. Naujajame teatro „Cezario grupė” darbe siekiama poetiškai interpretuoti tradicijas, remiantis lietuvių mitologijos tyrinėtojų apibendrinančiais moksliniais darbais. Ir šiame spektaklyje teatras „Cezario grupė” lieka ištikimi „vaizduotės teatro” principams, šiuolaikiškai interpretuodami mūsų paveldą, mitologiniams elementams suteikdami šilumos, žavesio ir žmogiškumo. Spektaklio peržiūroje akis išpūtę sėdėjo tiek vienerių metų kūdikiai, kuriuos užbūrė spalvų ir formų žaismas scenoje, tiek septynerių metų vaikai, stebėdami stebuklingus mitologinius personažus.

D.Matvejev nuotr./Cezario grupės spektaklis Lai Lai Lai"
D.Matvejev nuotr./Cezario grupės spektaklis „Lai Lai Lai"

Teatro „Cezario grupė” nuomone, vaikų vaizduotė ir kūrybiškumas geriausiai lavinami žaidžiant ir džiugiai atsiveriant pasauliui. Norėjosi sukurti vaikų nevarginantį, neatbaidantį nuo teatro trumpą vaidinimą – kad tėvai galėtų atsivesti į jį ir pačius mažiausius, kurių paprastai į teatrą niekas nekviečia. Tad aktorių komanda ir siekė, kad vaikai grįžę namo žaistų, prisimindami matytus personažus, naujomis akimis pažvelgtų į pasaulio stichijas ir reiškinius. Keistoko pavadinimo prasmė atsiskleis spektaklio pabaigoje, kurioje vaikų dar laukia netikėta galimybė prisiliesti prie stebuklingo, magiškai traukiančio pasaulio.

Spektaklyje vaidina Brigita Arsobaitė, Paulius Čižinauskas, Vytautas Kontrimas, Vilma Raubaitė ir Julius Žalakevičius, režisierius Cezaris Graužinis.

Spektaklio „Lai lai lai” premjera Vilniuje vyks jau šį sekmadienį, spalio 9 d. 12 val. Vilniuje Menų spaustuvėje. Iškart spektaklį galės išvysti ir Panevėžio bei Kauno žiūrovai. Panevėžyje spektaklis bus parodytas spalio 19 d., teatrų vaikams ir jaunimui dešimtmečio festivalyje Muzikiniame teatre, o Kaune – spalio 29 d. Kauno dramos teatre.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius