Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus mažasis teatras kviečia į G.Tuminaitės premjerą ir ruošiasi 25-mečio jubiliejui

Vilniaus mažasis teatras sezoną pradėjo Gabrielės Tuminaitės premjera „Dėdės ir dėdienės“ , o spalio 23 dieną žiūrovus kviečia į dar vieną naują pastatymą – „Savižudis“ pagal Nikolajaus Erdmano pjesę. L. e. Vilniaus mažojo teatro vadovės pareigas Daiva Baltūsytė-Len džiaugiasi, kad ruduo – tai teatro ir žiūrovo susitikimo metas ir kviečia į teatrą visus, pasiilgusius klasikos.
Vilniaus Valstybinis mažasis teatras
Vilniaus Valstybinis mažasis teatras / D.Matvejev. nuotr.

Vilniaus mažasis teatras ruošiasi  G.Tuminaitės premjerai ir jubiliejui

“Labiausiai laukiamas, intriguojantis ir įdomiausias dalykas  yra artėjantis Vilniaus  mažojo teatro 25 metų jubiliejus, kurį švęsime 2015 m. kovo mėnesį”, – sako l.e. teatro vadovės pareigas Daiva Baltūsytė Len.  „Žiūrovai labai pasiilgo naujų Rimo Tumino pastatymų, todėl mūsų teatro įkūrėjas, siela ir meno  vadovas Rimas Tuminas ruošiasi statyti įspūdingą premjerą.

O artimiausiu metu – spalio 23 d. –  visų teatro bičiulių laukiame premjeroje  „Savižudis“. Tai –  spektaklis pagal dramatišką, aštrią, šiurpiai juokingą dramaturgo Nikolajaus Erdmano pjesę, kurią režisuoja Gabrielė Tuminaitė. Ji stebina drąsa, atvirumu nerti į esmę, atrasti idėją ir ją perteikti. Gabrielės kūryba iš tiesų suteikia vilties,  galimybę gimti, išsilaisvinti, nušvisti”. Gabrielė Tuminaitė spektaklį kuria su talentingais režisieriaus Rimo Tumino mokiniais. Premjeroje vaidins: Daumantas Ciunis, Indrė Patkauskaitė, Agnė Šataitė, Tomas Rinkūnas, Tomas Stirna, Tomas Kliukas, Artūras Dubaka. Labai džiugu, kad mūsų teatre daugiau vaidmenų kurs ir  talentinga aktorė Agnė Kiškytė.

Repertuare ir unikalus garsų spektaklis „Kelionė be bagažo”

Į Mažąjį teatrą šį sezoną grįš jau septintasis Tarptautinis teatro debiutų festivalis „Tylos!“

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Rimas Tuminas
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Rimas Tuminas

Šis festivalis kasmet pristato  jaunuosius kūrėjus, supažindina su jų darbais. Šiemet vieną  jų įtraukėme į mūsų teatro repertuarą ir laukiame visų, kuriems smalsu dalyvauti GARSŲ SPEKTAKLYJE.  Tai analogų neturintis spektaklis, vykstantis  ne scenoje, o kitoje erdvėje.  Kiekvienas spektaklio dalyvis siužetą kuria pats, klausydamasis, įsivaizduodamas, prisimindamas, išgyvendamas savo ankstesnes patirtis. Spektaklio režisierius Balys Latėnas  ir Vilniaus kolegijos diplomantės jums padovanos išties unikalią patirtį. Į garsų spektaklį „Kelionė be bagažo“ kviečiame jau spalio 18  ir 25 dienomis.

Žiemą numatyta  vaikiško  spektaklio „7 nykštukai ieško Snieguolės” premjera kurį režisuos Evaldas Jaras. Režisierius norėtų  moderniai, kūrybingai ir aktualiai perskaityti vaikams puikiai žinomos brolių Grimų pasakos „Snieguolė ir 7 nykštukai“ siužetą. Vilniaus mažojo teatro sezono planuose ir Thomo Bernhardo pjesė „Minetis“ su aktoriumi Vladu Bagdonu.

 Pokyčiai „Madagaskare“  

Vilniaus mažojo teatro repertuare šį sezoną  daugiau kaip dvidešimt spektaklių. Kai kurie jų  šiandienos politiniame kontekste suskamba naujai – toks šiandien „Madagaskaras“. Kviečiame jį pažiūrėti visus, kurie jo dar nematėte, ir tuos, kurie norėtumėte jį pamatyti dar kartą. Šiandien jis ypač aktualus ir jaudinantis. Be to, įdomus ir dėl pokyčių kūrybinėje grupėje (pagrindinį herojų Pakštą  šį sezoną vaidins Tomas Rinkūnas, o prancūzaitę Helę –  Agnė Kiškytė).   

VMT nuotr./Spektaklis „Madagaskaras“
VMT nuotr./Spektaklis „Madagaskaras“

Vilniaus mažasis teatras kviečia ir į ekskursijas, ir į edukacines programas

„Mes  norime, kad mūsų teatras jums siūlytų tik aukščiausio meninio lygio repertuarą,  susitikimus su išskirtinėmis  asmenybėmis: režisieriais, aktoriais, muzikantais, rašytojais. Kad atėjimas į Vilniaus mažąjį  teatrą Jums taptų  švente, kad pajustumėte, jog tai  – viena patraukliausių miesto kultūros erdvių. Teatre  nuolat keičiamos tapybos, grafikos, fotografijos darbų ekspozicijos, vykdomos edukacinės programos, susitikimai ir diskusijos su aktoriais ir visa kūrybine grupe.

Vilniaus mažasis teatras kviečia ir į ekskursijas po teatrą, įsikūrusį istoriniame pastate, kuriame kadaise  XX amžiaus pradžioje veikė itin reikšminga Lietuvos kultūrai draugija „Rūta“, vienijusi  iškiliausius to meto kultūros žmones, Nepriklausomybės Akto signatarus.  Mūsų teatro pastatą gaubia  išskirtinumo dvasia, legendos, susijusios su garsiausio lietuvių dailininko Mikalojaus Konstantino Čiurlionio, taip pat  Czeslawo Miloszo, Jaschos Heifetzo ir kitais garsiais vardais. Išskirtinė ir pastato architektūra: žiūrovų salė turi unikalias stiklo blokelių lubas. Europoje jos išlikusios tik dviejose vietose – čia, Vilniuje, ir Prahoje.

Ruduo – tai teatrų ir žiūrovų susitikimo metas. Kviečiame rudenį leisti kartu“, – sako Daiva Baltūsytė-Len.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius