-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniaus teatralams – šachmatų partija su Barbora

Pasvirusi šachmatų lenta, žvilgantys šarvai, aktorės šešėliai, mirties neišvengiamumo nuojauta ir karališkumo dvelksmas. Toks reginys laukia teatro mylėtojų lapkričio 22, 23 d. Lietuvos nacionaliniame dramos teatre. Čia gastroliuos Nacionalinis Kauno dramos teatras, pristatantis režisieriaus J. Jurašo spektaklį „Barbora“ pagal J. Grušo dramą „Barbora Radvilaitė“.
J. Jurašo spektaklis „Barbora“
J. Jurašo spektaklis „Barbora“

Spektaklio kūrėjas Jonas Jurašas, po daugiau nei 40 metų atveria  naują viziją į Barboros Radvilaitės istoriją. Graudi meilės lyrika, magiškas ryšys tarp Žygimanto Augusto ir Barboros pakeičiamas Aktorės transformacija į karalienės Barboros asmenybę. 

Režisierius kviečia sužaisti pasąmonės vingiuose šachmatų partiją ir pažvelgti į Barborą ne kaip į laisvės simbolį, grožio ikoną, meilės objektą, o gyvą žmogų. Aktorė, siekdama susitapatinti su Barboros likimu, susitinka su įsivaizduojamais personažais.

Režisierius it šachmatų figūras dėlioja antraeilius personažus ir tokiu būdu sukuria metaforomis grįstą teatrinį pasaulį. Hipnotizuojančios muzikos fone šachmatinės figūros žaidžia tarp gyvenimo ir mirties, teatro ir istorijos. Žmonės tampa figūromis, aktoriai – personažais, kūryba – ginklu... Konfrontacija tarp kūrybos ir likimo, šacho ir mato, kviečianti žiūrovą sukurti savo ėjimą šiame žaidime.

VIDEO: BARBORA #2
  • Režisierius– Jonas Jurašas
  • Adaptacijos autorė – Aušra Marija Sluckaitė
  • Scenografas  – Mindaugas Navakas
  • Kostiumų dailininkė – Jolanta Vazalinskienė
  • Kompozitorius – Linas Rimša
  • Choreografija – Mantas Stabačinskas, Marius Pinigis 
  • Vaidina: Eglė Mikulionytė, Dainius Svobonas, Saulius Čiučelis, Ugnė Žirgulė,  Inga Mikutavičiūtė, Gintaras Adomaitis, Tomas Erbrėderis, Egidijus Stancikas,  Vaidas Maršalka,  Gintautas Bejeris, Henrikas Savickis, Artūras Sužiedėlis,  Edgaras Žemaitis, Eglė Grigaliūnaitė, Martyna Gedvilaitė.
  • Lietuvos nacionalinis dramos teatras 
  • Lapkričio  22, 23 d. 18 val. Didžioji scena
  • Trukmė – 2 val. 40 min.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius