Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus teatre „Lėlė“ – spektaklio „Tiktaktika“ premjera visai šeimai

Trupinių nebepakenčiantis ir kiek pankuojantis Kilimas, operoje norintis dainuoti vandens Čiaupas, dvi melodramas ir spragėsius dievinančios isteriškos kėdės ir skambėti norintis bei įvairiausias taktikas išmėginantis Žadintuvas... Šiandien tai ne vien čekų autoriaus Milošo Macoureko pasakų puslapiuose įsitaisę personažai, bet ir naujausio Vilniaus teatro „Lėlė“ spektaklio vaikams „Tiktaktika“ veikėjai. Išmoningai aprengti dailininko Antano Dubros ir po sceną kompozitoriaus Arturo Bumšteino garsų fone marširuojami režisieriaus Miko Žukausko.
"Tiktaktika"
"Tiktaktika" / Luko Balandžio nuotr.

Spektaklį „Lėlėje“ kuria jaunosios ir vyresnės kartos aktoriai, o su jais pirmąkart kūrybiniame procese susiduria jaunas kino režisierius Mikas Žukauskas, 2012 m. apdovanotas „Sidabrine gerve“ už geriausią lietuvišką trumpametražį filmą „Dievas sukūrė viską, išskyrus kilimą“. 

„Labai džiaugiuosi kūrybiniu procesu, seniai norėjau tokios patirties. Po akademijos baigimo paskutiniuosius metus iš esmės dirbau tik su dokumentika ir video, buvau pasiilgęs darbo su aktoriais. Taip pat nepaprastai džiugina teatro dailininkų dirbtuvių darbuotojai – iš jų niekada negirdėjau žodžio neįmanoma“, - sako režisierius.

„Visi girdėjo apie begemotą, kuris bijojo skiepų arba liūto Bonifacijaus atostogas, – o šių ekranizuotų ir kitaip išpopuliarintų siužetų autorius tas pats Milošas Macourekas“ – primena M. Žukauskas.

Spektakliu „Tiktaktika“ jaunieji menininkai pasirinko ir išradingai pristato mažiau žinomas M.Macoureko pasakas  „Kilimas ir vaflių trupiniai", „Apie vandens čiaupą, kuris dainavo operoje" ir „Sala šešiems tūkstančiams žadintuvų".

Gyvybingas ir spalvingas reginys scenoje pateikia švelnios didaktikos ir fantanstika persmelkto buities absurdo derinį. Tai – vaizdinių ir reginių teatras, kuriame kuriamas daugiasluoksnis, asociatyvaus turinio spektaklis, siekiantis būti įdomiu ne vien vaikams, bet abejingais nepalikti ir suaugusiųjų.

Su M. Žukausku spektaklį kuria ir dailininkas Antanas Dubra, praėjusį sezoną kartu su aktoriumi Šarūnu Dateniu už spektaklį vaikams „Gaidelis pinigautojas“ apdovanotas Auksiniu scenos kryžiumi Jaunųjų menininkų kategorijoje. Pasak nuotaikingus kostiumus ir scenografiją spektakliui kūrusio A.Dubros, M.Macoureko pasakos yra ypatingai vizualios, veikėjai be galo įdomūs. "Macourekas turi čekiškos estetikos suvokimą, panašų į kinematografo Jano Švankmajerio – personažai buitiškai brutalūs, tačiau per labai gero humoro prizmę“, - sako jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius