Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Aplink Juodąją“. Turkijos eismo pavojai (nuotraukos)

Važiuojant pakrante Stambulo link vaizdai nedaug kuo skiriasi nuo Lietuvos: nelabai tvarkingi kaimeliai, žmonės gyvena gana vargingai. Pagrindinė auginama kultūra – riešutmedžiai.
Ekspedicija „Aplink Juodąją“
Ekspedicija „Aplink Juodąją“ / Edo Bareikos (emotions.lt) nuotr.
Temos: 2 Ankara Turkija

Visi ekspedicijos įrašai

Artėjant prie Stambulo vaizdai keičiasi. Daugėja komercinių pastatų ir gamyklų. Prasideda nesibaigiančios transporto spūstys. Gerai pakrautas motociklas sudaro apie dvi trečiąsias automobilio pločio, todėl retai kada gali judėti tarp automobilių. Vietos motociklininkai ir mopedų vairuotojai tarp mašinų nardo kaip žuvys.

Jei nėra spūsties, transporto priemonių judėjimo greitis gerokai viršija leistiną. Vairuotojai važiuoja labai pavojingai. Su žodeliais „oi, ai, važiuok, greičiau“, kur lendi“ ir visais keiksmažodžiais naudojamas garsinis signalas.

Stambule gyvena apie 18 milijonų žmonių. Tai dvigubai daugiau nei Ankaroje. Šešios Lietuvos tilptų į 100 kilometrų besitęsiantį miestą. Šį kartą įsikūrėme nakvynės namuose pačiame Stambulo centre, nes ketiname bent vieną dieną praleisti šiame gražiame mieste. Aplankyti turkiškas pirtis, turgų ir kitas žymiausias prekybos miesto vietas.

Bevaikščiojant senamiesčio gatvelėmis ir ieškant, kur užkąsti mus užkalbino vienos kavinės darbuotojas. Kalbantis paaiškėjo, kad jis vedęs lietuvaitę. Prie mūsų pokalbio prisidėjo ir jo žmona Laura. Vakarienės vieta pasirinkta. Pavalgėme labai skaniai, o Laurai pasakojant apie Stambulą ir Turkiją laikas neprailgo.

Mes esame:

N 41 00.256
E 028 58.524
Aukštis virš jūros lygio – 47 metrai
Temperatūra: +30
27 dieną įveikta 298 km
 
Ekspedicijos blogą rasite ir puslapyje Enduro kelionės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius