Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai vėl girdys žirgus Juodojoje jūroje (ekspedicija „Aplink Juodąją jūrą“)

Virš 8000 kilometrų. Vienuolika šalių. Asfaltais ir visiška bekele. Begalė nuotykių ir išbandymų laukia 6 motociklininkų neįprasta ekspedicija užsimojusių paminėti Lietuvos vardo tūkstantmetį.
„Aplink Juodąją jūrą“
„Aplink Juodąją jūrą“

2009 metų pavasarį grupė bendraminčių motociklais leisis į kelionę aplink Juodąją jūrą. Tūkstančiai kilometrų važiavimo ir nuotykių drieksis per tokias šalis: Baltarusija, Ukraina, Rusija, Gruzija, Turkija, Bulgarija, Rumunija, Ukraina, Lenkija ir vėl Lietuva.

Juodoji jūra yra vienas svarbiausių Lietuvos valstybės aukso laikų simbolių. Būtent todėl ją ir pasirinkome visos kelionės šerdimi, o ekspediciją pavadinome “Aplink Juodąją Jūrą 09”. Lietuvos vardo tūkstantmečiui paminėti.

Ekspedicijos tikslai

Norėdama paminėti Lietuvos tūkstantmetį grupė bendraminčių motociklininkų rengia kelionę aplink Juodąją jūrą – toliausią ribą, iki kurios yra buvusi Lietuvos valstybė.

„Aplink Juodąją jūrą“ logo
„Aplink Juodąją jūrą“ logo

Kelionės tikslas - aplankytose šalyse, nufilmuoti vietinių žmonių sveikinimus, savotiškas  “dovanas” tūkstantąjį gimtadienį švenčiančiai Lietuvai (vietinių žmonių sveikinimai bus įvairiausi – nuo gaminamo patiekalo recepto, dainos, šokio, istorijos ar bet ko, kas šaus į galvą).

Šia kelione taip pat siekiama kovoti su blogu motociklininkų įvaizdžiu visuomenėje, atskleidžiant, kad motociklas – saugi, ekonomiška ir kartu daug potyrių galinti suteikti transporto priemonė.

Tuo pačiu planuojama prisiminti Lietuvos Didžiosios kunigaikštystės palikimą Ukrainoje bei Lenkijoje, taip pat užfiksuoti įvairius Lietuvos pėdsakus kitose šalyse, aplankyti jose esančias lietuvių bendruomenes.

Kelione siekiama prisiminti legendinį lietuvį keliautoją, motociklininką, rašytoją Antaną Pošką, kuris motociklu kartu su kitu žymiu veikėju Matu Šalčiumi keliavo per nemažą dalį maršrute numatytų valstybių.

2009 metais sukanka 80 metų, kai A.Poška leidosi į didžiąją savo gyvenimo kelionę, kurios metu nukako net iki Indijos. Ekspedicijos metu būtų ieškoma A.Poškos palikimo Bulgarijoje, šalyje, kurioje jis daug laiko gyveno, kaip tremtinys, ir kuri jam labai patiko. A.Poška yra neatskiriama tiek Lietuvos kelionių istorijos, tiek motociklizmo dalis.

Keliaujant neplanuojama nakvoti viešbučiuose. Nakvynėms bus naudojami www.hospitalityclub.org (HC) ir www.couchsurfing.com (CS) klubai. Šie klubai vienija keliaujančius ir šiaip geros valios žmones, kurie mielai nakvoti pas save priima tokius pačius kaip jie. 

Žygio „Aplink Juodąją jūrą“ žemėlapis
Žygio „Aplink Juodąją jūrą“ žemėlapis

Taip pat planuojame daug naktų praleisti palapinėse ir pas vietinius žmones.

Būtent toks pasirinkimas padės išpildyti „dovanų“ filmavimą. Kiekvienoje nakvynės vietoje prašysime, kad į svečius priėmę vietiniai ar HC ir CS svetingumo klubų ką nors “padovanotų” tūkstantąjį gimtadienį švenčiančiai Lietuvai (gaminamo patiekalo receptą, dainą, šokį, istoriją ar bet ką, kas šaus į galvą). Geriausieji patektų į reportažus.

Šiems, „žmogiškiems“ reportažams akompanuos kelionės dienoraštis, kuris jau vien dėl to, kad važiuojama įvairiausiomis ir tikrai ne pačiomis lengviausiomis sąlygomis bus tikrai įdomus. Kadangi projektas tikrai neįprastas, patirtis sako, kad jis sulauks skaitytojų dėmesio.

Komanda ir maršrutas

Į kelionę motociklais važiuos 6 motociklininkai, kurie įveiks virš 8 tūkstančių kilometrų įvairiausiais keliais, per įvairias šalis, patirs gausybę nuotykių.Numatoma kelionės trukmė – keturios savaitės. Numatomas maršrutas: Lietuva, Baltarusija, Ukraina, Rusija, Gruzija, Turkija, Bulgarija, Rumunija, Ukraina, Lenkija, Lietuva.

Visą informaciją apie žygį „Aplink Juodąją jūrą“ rasite specialioje 15min.lt rubrikoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius