Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 12 17

Vilniuje „Maserati“ vairuotojams Kelių eismo taisyklės negalioja?

Po Vilnių įmanoma važinėti ir automobiliu be valstybinių numerių. Svarbiausia turėti dėmesio vertus ratus ir verslo planą, kad noras pasireklamuoti būtų didesnis už baimę įkliūti kelių policininkams. Taip elgiasi išskirtiniais automobiliais prekiaujantis vilnietis verslininkas Mindaugas Glinskis, prie prabangaus „Maserati“ vietoj valstybinių numerių pritvirtinęs savo firmos reklamą.
Matyti mašinas su reklaminėmis lentelėmis įprasta autosalonuose arba parodose, tačiau tokį „Maserati“ galima išvysti ir gatvėse.
Matyti mašinas su reklaminėmis lentelėmis įprasta autosalonuose arba parodose, tačiau tokį „Maserati“ galima išvysti ir gatvėse. / Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr.

VISOS 15MIN.LT NAUJIENOS

Prabangų itališką kupė „Maserati Gran Turismo" pastarosiomis dienomis galima buvo pamatyti ir miesto gatvėse, ir prie brangių sostinės viešbučių.

Vilniaus kelių policijos patrulių būrio vadas Marius Putrimas priminė: „Bet kuris automobilis, dalyvaujantis eisme, t. y. važiuojantis, turi būti su valstybiniais numeriais.“Šiokia tokia graužatis, kad teko taip pasielgti, viduje yra. Šiek tiek Kelių eismo taisyklėms buvo nusižengta, čia nepaneigsi, – atgailavo verslininkas M.Glinskis.

M.Putrimas pridūrė: „Jei automobilį atveža ir pastato, jis gali būti su bet kokiais numeriais arba visai be jų. Bet važiuojantiems automobiliams, ant kurių yra kažkokie reklaminiai numeriai, išimčių nėra.“

Bendrovės „Verus auto“, kurios reklama ir puošia dailųjį „Maserati", vadovas M.Glinskis 15min.lt prisipažino: „Šiokia tokia graužatis, kad teko taip pasielgti, viduje yra. Šiek tiek Kelių eismo taisyklėms buvo nusižengta, čia nepaneigsi.“

Gali net atimti teises

Policijos atstovas M.Putrimas kalbėjo iš savo varpinės: „Tokiu atveju nėra kalbos apie kažkokį klastojimą. Vairuotojui tiesiog grėstų bauda kaip už vairavimą be valstybinių numerių. Numatyta bauda nuo 100 iki 200 litų ar teisės vairuoti atėmimas nuo mėnesio iki trijų.“

Ar tai negąsdina verslininko M.Glinskio? „Žinote, kartais reikia priiminėti tokius sprendimus, kurie būtų įdomūs vartotojui, kuris pastebi ir labiau suvokia, kas ir kur“, – kalbėjo 15min.lt pašnekovas.

M.Glinskis prabangųjį kupė apibūdino taip: „Sakykime, tai yra kompanijos sandėlio prekė. Pastaruoju metu turėjome keletą renginių. Pristačiau šį automobilį tam tikrai rinkos klientų daliai, be to, vežiojau vienos tarptautinės organizacijos prezidentą Lietuvoje.“

Už kampo specialiai netykotų

Kokių pretenzijų pareigūnai gali turėti be valstybinių numerių gatvėje stovinčio automobilio vairuotojui?

„Jei jis tuo metu nepažeidžia nieko ir nėra informacijos, kad jis važiavo – tada jokių. Bet jei kažkas praneštų, kad automobilis važiavo, pareigūnas galėtų jį nufotografuoti, užfiksuoti ir iškviesti vairuotoją į policiją“, – kalbėjo M.Putrimas.

Stovėti ir laukti, kol jis teiksis važiuoti, anot patrulių vado, pareigūnams būtų neracionalu. „Nes tai nėra tas pažeidimas, kuris keltų ypatingą grėsmę eismo saugumui“, – sakė M.Putrimas.

Draudžiama net vestuvininkams!

O ką daryti vestuvininkams ar kitų išskirtinių švenčių rengėjams, kuriems knieti bent kelioms valandoms papuošti transporto priemones nekasdieniais ženklais?

„Galima tik šalia numerio užsidėti. Tokiais atvejais jokių išimčių įstatymas nenumato“, – kartojo M.Putrimas.Jei automobilį atveža ir pastato, jis gali būti su bet kokiais numeriais arba visai be jų. Bet važiuojantiems automobiliams jokių išimčių nėra, – sakė Vilniaus kelių policijos patrulių būrio vadas M.Putrimas.

Sostinės kelių policijos patrulių vadas prisiminė ir pats kadaise matęs pramoginiais užrašais vietoj valstybinių numerių papuoštą automobilį: „Tai buvo lenkų automobilis, lenkų kalba buvo užrašyta „jaunavedžiai“ ar „ką tik susituokę“. Bet tai yra administracinis pažeidimas, nes automobilio pagal tokį užrašą negalima identifikuoti. Jei jis padarytų avariją ar kitą pažeidimą ir nuvažiuotų – kaip policijai ieškoti?“

Nesiūlo pirkti katės maiše

„Verus auto“ Lietuvoje atstovauja „luxury“ ir „premium“ klasės automobilių gamintojams.

„Kitais metais oficialiai paskelbsiu, kokiems gamintojams mes oficialiai atstovausime Baltijos šalyse“, – žadėjo M.Glinskis.

Ar pristatymams naudojamo automobilio nėra sunkiau parduoti? „Matote, šis automobilis ir yra skirtas tokiam darbui. Užduotis ir yra tokia, kad tam tikrai žmonių grupei jį pristatytume, parodytume. O rodyti daiktą ir neleisti į jį atsisėsti arba neleisti juo truputėlį pavažiuoti būtų juokinga. Kita vertus, dabar mūsų rinkoje yra kompanijų, kurios pardavinėja ekonominės klasės automobilius ir neleidžia klientui net atsisėsti, bet sako „pirkite!“ – stebėjosi M.Glinskis.

Verslininkų tikslas – prašmatnaus automobilio ieškančiam klientui padėti suprasti, kokios mašinos jam išties reikia, kaip ją protingai įsigyti, kaip važinėti, kad laikui bėgant kuo mažiau kristų jos vertė.

Ar dabar reikia tokių mašinų?

Ar šiais laikais Lietuvoje kas nors dar domisi tokiais automobiliais?

„Ši ekonominė situacija labiau iškristalizavo norus ir suvokimą. Anksčiau kai kurie žmonės leido sau blaškytis, pasiduoti emocijoms, sakyti „noriu!“ arba „pirksiu!“, bet realiai neketino to daryti. Dabar jie ilsisi. O tie, kas racionaliai perka ar keičia automobilius, ir toliau tai daro“, – tikino M.Glinskis.

Vis dėlto vyras pripažino, kad sutrumpėjusios eilės yra tam tikras sulėtėjusios ekonomikos ženklas. „Anksčiau „Maserati" reikėjo laukti tris mėnesius ir dabar reikia laukti tuos pačius tris mėnesius, nes gaminama kiekvienam klientui individualiai. Bet nebėra rizikos, kad užtruks pusę metų ar aštuonis mėnesius“, – aiškino verslininkas.

Anot M.Glinskio, jo firma ne tik stengiasi uždirbti, bet ir šviečia visuomenę automobilizmo, saugaus eismo klausimais. Apie tai pasakojama mokyklose, vaikų namuose.

MASERATI GRAN TURISMO techniniai duomenys:

Variklis – V8 (4,2 litro darbinio tūrio, 405 AG)

Dinamika 0–100 km/h – 5,2 sek.

Maksimalus greitis – 285 km/val.

Ilgis – 4,88 m.

Ratlankiai – R19

Kaina – nuo 94 385 eurų (325 900 litų) be PVM (mokesčių suma priklausytų nuo to, kurioje šalyje savininkas nutartų registruoti šį automobilį).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius